1η Διαβούλευση: Προσοχή στο (ψηφιακό) κενό: Ψηφιακή Εκπαίδευση για όλους


Η Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, της Παράλληλης Βουλής για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Ψηφιακή Διακυβέρνηση οργανώνει σειρά διαδικτυακών διαβουλεύσεων ως μέρος της προετοιμασίας προτάσεων προς την Πολιτεία για θέματα Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

H 1η διαβούλευση με τίτλο: Προσοχή στο (ψηφιακό) κενό: Ψηφιακή Εκπαίδευση για όλους!, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, 4:00-6:00μ.μ.

H διαβούλευση έχει στο επίκεντρο τα θέματα της Ενιαίας Εκπαίδευσης υπό το πρίσμα της ψηφιακής τεχνολογίας. Θα την απασχολήσουν θέματα όπως το θεσμικό πλαίσιο, η κουλτούρα, η επιμόρφωση, οι υποδομές, οι δομές και οι διεπιστημονικές συνεργασίες που είναι απαραίτητα για την ψηφιακή εκπαίδευση του 21ου αιώνα.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να ακουστούν απόψεις αλλά κυρίως εισηγήσεις ακολουθώντας μια διαδικασία «από κάτω προς τα πάνω» (Bottom-up approach). Για το λόγο αυτό καλούμε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και της ενιαίας εκπαίδευσης, ακαδημαϊκούς, γονείς, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, διαμορφωτές πολιτικής, τεχνοκράτες, εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων και γενικά όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέμα της Ενιαίας Εκπαίδευσης σε σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία και τη συμβολή της στο εκπαιδευτικό έργο και την ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων για όλους, να δηλώσουν συμμετοχή.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Επιτροπή της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού και θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Βουλής και τα αρμόδια Υπουργεία και τμήματα της Κυβέρνησης. Παράλληλα θα ανακοινωθούν, στη σελίδα της Παράλληλης Βουλής και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου 2021 στο σύνδεσμο: https://forms.gle/mjfj13oAtWAiDYAP7

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί μέσω  ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/3452060676

Μέρος της διαβούλευσης θα μεταδίδεται ζωντανά από τη σελίδα της Παράλληλης Βουλής για την Έρευνα, την Καινοτομία και τη Ψηφιακή Διακυβέρνηση στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες: https://fb.me/e/1Urz5XZOR και [email protected]

H Επιτροπή απαρτίζεται από: Αγνή Στυλιανού – Γεωργίου, Άδωνις Μυλωνάς, Ανδρέας Αριστείδου, Αντώνης Κουντούρης, Γιώργος Χρυσάνθου, Ελπιδοφόρος Αναστασίου, Κατερινά Καουρή, Λουκάς Λουκά, Μαρία Μελετίου – Μαυροθέρη, Μάριος Φιλίππου, Μενέλαος Α. Μενελάου (Πρόεδρος), Νέαρχος Πασπαλλής, Νέβη Αγαπίου, Νίκλεια Ετεοκλέους, Νικόλας Κυριακίδης (Αντιπρόεδρος), Χαραλάμπους Σταύρος.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


2537