Γιαβρόγλου: «Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν»


«Αν για αυτούς η Παιδεία είναι σαμπουάν, για εμάς δεν είναι»

ΑΘΗΝΑ- Την πεποίθησή του ότι θα προχωρήσει η αλλαγή στο λύκειο και στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. 
«Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν», τονίζει στην Αυγή και επαναλαμβάνει ότι σύντομα θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική πρόταση από το υπουργείο, βάσει της οποίας «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο στόχος είναι η νομοθέτηση να γίνει το Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της φετινής Α' Λυκείου να γνωρίζουν πώς θα μπουν στο πανεπιστήμιο σε τρία χρόνια.
Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε το διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα «εποικοδομητικό και με συγκλίσεις με καλοπροαίρετες παρατηρήσεις θετικά σχόλια, αλλά και σφοδρή κριτική, συχνά εκφρασμένη ορισμένες φορές με έναν λόγο κομματικό».
«Η συγκρότηση μετώπου των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αιχμή το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει αμιγώς πολιτικά και καθόλου εκπαιδευτικά κίνητρα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, εκφράζοντας έντονα την αντίδρασή του στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη και του προέδρου του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩΠΑΙΔΕΙΑ).
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι χρησιμοποιούνται «εντελώς προσχηματικά επιχειρήματα» για να αποκρύψουν από την ελληνική κοινωνία τον πραγματικό στόχο, που για τον κ. Γαβρόγλου είναι το να καταστεί η μόρφωση «ένα ακόμη προϊόν της αγοράς και τους μαθητές και φοιτητές πελάτες».
«Ας το καταλάβουν. Για εμάς η εκπαίδευση δεν πρέπει να υπακούει στους νόμους της αγοράς. Αν για αυτούς η Παιδεία είναι σαμπουάν, για εμάς δεν είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter18