Γονείς Μέσης: Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε δίπλα από τους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας.


...Έχοντας ως μόνο γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και του δημόσιου σχολείου

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Ιουλίου στις 10:30πμ στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην συνάντηση, η οποία προέκυψε μετά από πρόσκληση του Προέδρου, συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και άλλα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ καθώς και εκπρόσωποι των τριών Παγκύπριων Συνομοσπονδιών των Συνδέσμων Γονέων των Δημοσίων Σχολείων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς φορείς το τελευταίο διάστημα. Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης χαιρέτισε την ενέργεια αυτή του ΠτΔ και για άλλη μια φορά δήλωσε παρούσα στην προσπάθεια που γίνεται για εξεύρεση ουσιαστικής λύσης. Ως αποτέλεσμα της συνάντησης και μετά από  οδηγίες του ΠτΔ, από τις 30 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου ξεκινά εντατικός διάλογος για συζήτηση των μέτρων εξορθολογισμού τα οποία έχουν αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια ο διάλογος θα συνεχιστεί για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εξορθολογισμού του δημόσιου σχολείου.

Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία, όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσαμε με αγωνία και προσοχή τα όσα διαδραματίζονταν και έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια, αθόρυβα και ουσιαστικά, προς κάθε κατεύθυνση, για γεφύρωση των διαφορών, ούτως ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  Συνειδητά τηρήσαμε ουδέτερη στάση σε ότι αφορούσε τις εργασιακές διαφορές ΥΠΠ και εκπαιδευτικών, αλλά παρεμβήκαμε δυναμικά σε οτιδήποτε αφορούσε τη Δημόσια Εκπαίδευση και το Δημόσιο Σχολείο.

Με το πέρας της συνάντησης και στον απόηχο της σημερινής συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της αναπομπής από τον ΠτΔ της τροπολογίας για αναβολή της εφαρμογής των Εξετάσεων Τετραμήνων για ένα χρόνο, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας παρέδωσε στον ΠτΔ επιστολή στην οποία καταγράφονται οι ανησυχίες των Γονιών της Μ.Ε  αν οι Εξετάσεις Τετραμήνων εφαρμοστούν την ερχόμενη σχολική χρονιά, 2018-2019 χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία. Με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις η επιστολή αναλύει γιατί η εφαρμογή των Εξετάσεων Τετραμήνων χωρίς τη διόρθωση στρεβλώσεων και αλλαγή νομοθεσιών θα είναι καταστροφική για τους μαθητές και το δημόσιο σχολείο.

Ως Οργανωμένοι Γονείς εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να εργαστούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα, δίπλα από τους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας ως μόνο γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και του δημόσιου σχολείου. Στόχος όλων πρέπει να είναι να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο και το απολυτήριο, και θα δώσουν στα παιδιά μας την εκπαίδευση που τους αξίζει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163