Γονείς Μέσης: Απαράδεκτη συμπεριφορά διευθυντή σε Λύκειο της Λευκωσίας


Οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ως Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζουμε το θυμό και τη δυσαρέσκεια μας για το απαράδεκτο περιστατικό που έγινε σήμερα σε Λύκειο στην Λευκωσία όπου ο διευθυντής έδιωξε από το σχολείο μαθήτρια με μεταναστευτική βιογραφία με τη δικαιολογία ότι φορούσε  μαντήλα! Πέραν αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο διευθυντής φαίνεται να προέβη σε ρατσιστικές αναφορές κατά την ομιλία του προς τους μαθητές.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν τιμούν κανένα και αφήνουν τη σχολική μονάδα εκτεθειμένη. Τα δημόσια σχολεία της Κύπρου είναι ανοιχτά σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα. Οι Νόμοι της Δημοκρατίας αλλά και οι Κανονισμοί Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης κατοχυρώνουν  το δικαίωμα του καθενός στην άσκηση των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Είναι υποχρέωση των διευθυντών και των εκπαιδευτικών να διδάσκουν τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των παιδιών και όχι να δίνουν μαθήματα ρατσισμού στα παιδιά. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται και να αποτρέπονται από όπου και αν προέρχονται και όχι να «διδάσκονται» από ένα διευθυντή.

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την αντίδρασή τους στην προσπάθεια επιβολής ρατσιστικών προτύπων και για την συμπαράσταση προς τη συμμαθήτρια τους.

Καλούμε τους διευθυντές να μελετήσουν και να εφαρμόσουν κατά γράμμα τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και να μην παρανομούν.

Έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των εκπαιδευτικών πυλώνων, για να συζητηθεί το θέμα της εφαρμογής των Κανονισμών.

Τον καλούμε επίσης να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ούτως ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας προς την μαθήτρια και τους γονείς της και δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας για άρση της κατάφορης αυτής αδικίας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1504