Γονείς Μέσης: «Εγερτήριο σάλπισμα» για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς


Με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Σήμερα στα σχολεία κτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι μετά από τη σιωπή του καλοκαιριού. Το πρώτο κουδούνι σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας σχολικής χρονιάς και αποτελεί «εγερτήριο σάλπισμα» για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνιστά την αφετηρία νέων σχεδίων, στόχων, προσδοκιών και ονείρων. Ο δρόμος για την κατάκτηση της γνώσης είναι δύσκολος αλλά είναι και συναρπαστικός. Η ευτυχία πρέπει να αναζητείται στις ορθές επιλογές ανθρώπων και στόχων και η επιτυχία στην προγραμματισμένη, σκληρή και επίπονη προσπάθεια. Το σχολείο πρέπει να συμβάλλει στην ευτυχία των παιδιών αλλά  και να αποτελεί εργαστήρι προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Αγαπημένα μας παιδιά,

Εμείς οι Γονείς σας, θα είμαστε δίπλα σας, αρωγοί και συμπαραστάτες κάθε προσπάθειας σας για πρόοδο και καταξίωση. Θα αναλώσουμε τις δυνάμεις μας για να απολαύσετε το δικαίωμα σύγχρονης και ολοκληρωμένης Παιδείας. Έχετε το δικαίωμα μίας Παιδείας που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις, δεξιότητες και αξίες που θα σας επιτρέψουν να συνεχίσετε την πορεία της ζωής σας ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Μαζί με τους/τις καθηγητές/καθηγήτριες σας, κάντε το σχολείο σας εργαστήρι γνώσεων, δημιουργικότητας, αλλά και εκκολαπτήριο ελπίδας και χαράς. Εμπιστευτείτε τους για να σας καθοδηγήσουν στην κατάκτηση της γνώσης και να σας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων σας.

Από μας, τους Γονείς σας, έχετε τις καλύτερες μας ευχές και την αμέριστη συμπαράστασή μας στο όραμα σας για ένα καλύτερο αύριο.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στους γονείς και στους/στις εκπαιδευτικούς, καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










676