Γονείς Μέσης: Ένα 14χρονο παιδί θέτει τέρμα στη ζωή του. Γιατί;


Με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Με συγκλονισμό πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού. Ενός παιδιού, που αποφάσισε να δώσει το ίδιο τέρμα στη ζωή του γιατί πλέον δεν είχε τη δύναμη να τη συνεχίσει. Ένα παιδί που ενώ η ζωή του έπρεπε να ήταν μέσα στην χαρά και στην ξεγνοιασιά, για λόγους που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, αποφάσισε ότι πρέπει να «φύγει».

Δημιουργούνται βασανιστικά ερωτήματα προς όλη την κοινωνία και κάθε αρμόδια αρχή γιατί  δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του παιδιού, αφού  φαίνεται να υπήρχαν προβλήματα που έπρεπε να τυγχάνουν συνεχούς παρακολούθησης.

Αυτό το τραγικό περιστατικό φέρνει, για ακόμα μία φορά, στην επιφάνεια την προβληματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών, όλων όσων γνώριζαν αλλά ίσως δεν έκαναν αυτό που έπρεπε, ή δεν επέμεναν όσο έπρεπε. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, η ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές στις Αρμόδιες Υπηρεσίες αλλά και στη δομή των υπηρεσιών πρόληψης και του Υπουργείου Παιδείας.

Για χρόνια ως Συνομοσπονδία ζητούμε ψυχολόγους  αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς για τα σχολεία μας. Ζητούμε όπως κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει στο μόνιμο προσωπικό της ψυχολόγο, αλλά και κοινωνικό λειτουργό. Ένα κοινωνικό λειτουργό ο οποίος θα βρίσκεται εκεί, πάντοτε έτοιμος να παρέμβει προς το παιδί, αλλά και το σημαντικότερο, προς την οικογένεια του παιδιού. Και να μην εξαρτάται από την δαιδαλώδη γραφειοκρατία του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών. Άμεσα να μπορεί να πάει στο σχολείο και στην οικογένεια. Και αφού συζητήσει με τον/την Ψυχολόγο και τη διεύθυνση του σχολείου, να μπορεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία άμεσα να επιλαμβάνεται του θέματος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει τις Ομάδες Άμεσης Παρέμβασης με επιπλέον ψυχολόγους, αλλά και με κοινωνικούς λειτουργούς. Να προχωρήσει σε περαιτέρω τομές, ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Ενίσχυση της πρόληψης, ενίσχυση των προσφερόμενων υπηρεσιών στα σχολεία, στήριξη των παιδιών με κάθε δυνατό τρόπο. Επιτέλους ας σταματήσουμε να περιμένουμε να γίνει κάποιο τραγικό περιστατικό για να λάβουμε μέτρα και ας κάνουμε όσα οφείλουμε έγκαιρα και ενσυνείδητα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια μας προς όλη την οικογένεια του παιδιού».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter653