Συνδ. Γονέων Λυκείου Ακροπόλεως προς Χαμπιαούρη: Ο κ. Σέπος είναι ένας από τους καλύτερους διευθυντές


Επιστολή στις 11 Σεπτεμβρίου: «Η λειτουργία του σχολείου μας υπό τη διεύθυνση του κ. Σέπου, υπήρξε υποδειγματική»

Με επιστολή του στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 στον Υπουργό Παιδείας ο Σύνδεσμος Γονέων Λυκείου Ακροπόλεως αναφέρεται στον πρώην Διευθυντή του σχολείου Λοϊζο Σέπο και σημειώνει τα εξής:

«Κον Κώστα Χαμπιαούρη

Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Ακροπόλεως, παρακολουθώντας την επικαιρότητα και, ειδικότερα, τα όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα για τον διευθυντή κ. Λοίζο Σέπο, επιθυμούμε να αναφέρουμε - συνοπτικά - τα ακόλουθα:

Θεωρούμε ότι επιβάλλεται να καταθέσουμε άποψη/κρίση, στηριζόμενοι μόνο σε δεδομένα και γεγονότα τα οποία έχουν καταγραφεί στην ιστορία του σχολείου μας, στο οποίο ο κ. Σέπος διετέλεσε διευθυντής για εννέα (9) χρόνια αφήνοντας το στίγμα του ως διευθυντής, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά την οποία το σχολείο ήταν ένα εργοτάξιο και εξέλιξε το σχολείο σε σχολείο πρότυπο.

Εκείνο που, πρωτίστως, αναμένουμε ως γονείς από την διεύθυνση του σχολείου, είναι η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα σε θέματα τάξης και πειθαρχίας - στο πλαίσιο των ισχυόντων νόμων και κανονισμών - η οργάνωση και η ομαλή λειτουργία του σχολείου στο σύνολό του, πέρα από μαθησιακά θέματα και αποτελέσματα.

Εκτιμούμε ότι ή λειτουργία του σχολείου μας υπό τη διεύθυνση του κ. Σέπου, υπήρξε υποδειγματική. Επίσης ήταν ο άνθρωπος ο οποίος δούλεψε και συνεργάστηκε με όλους τους φορείς, ώστε το Λύκειο Ακροπόλεως να στεγάσει τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και την Ακαδημία της.

Σας υπενθυμίζουμε - επί τούτου - την επιστολή που σας αποστείλαμε στις 30 Απριλίου 2018 με την οποία ζητούσαμε να παραμείνει ο κ. Σέπος στο σχολείο μας, παραθέτοντας αναλυτικά τους λόγους για το αίτημά μας.

Συμφωνούμε με την τοποθέτησή σας, ότι ο κ. Σέπος είναι ένας από τους καλύτερους διευθυντές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα να βρεθούν και άλλοι σαν αυτόν, γεγονός που θα αποβεί εξαιρετικά επωφελές για τα Σχολεία και την Παιδεία του τόπου.

Μετά τιμής,

Χριστίνα Κλεάνθους                                                                   Αλέξανδρος Σφυροέρας

Πρόεδρος Συνδέσμου 2018-19                                                Πρόεδρος Συνδέσμου 2017-18

Κοιν/ση: Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης

Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας»




Comments (4)

  1. Δρ Αρετή Δημοσθένους:
    Sep 14, 2019 at 07:06 AM

    Συμφωνώ ότι ο κ. Σέπος είναι πολύ καλός Διευθυντής και Εκπαιδευτικός. Του αξίζει βραβείο και όχι τιμωρία.
    Θα πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να αλλάξουν οι κανονισμοί και να υπάρχουν μοχλοί πίεσης για πειθαρχία στα σχολεία. Επίσης, εγώ ως ειδικός επί του θέματος, δηλώνω ότι τη μαντήλα τη φορούν οι παντρεμένες γυναίκες στο Ισλάμ, διότι το σώμα τους και τα μαλλιά τους θεωρούνται περιουσία του ανδρός. Τα άγαμα κορίτσια φορούν προαιρετικά μόνον κάλυμμα στο κεφάλι. Μόνον σε χώρες όπως το Ιράν το φορούν υποχρεωτικά.

  2. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Sep 14, 2019 at 08:59 PM

    " τη μαντήλα τη φορούν οι παντρεμένες γυναίκες του Ισλάμ διότι το σώμα τους και τα μαλλλιά τους θεωρούνται περιουσία του ανδρός "
    Οι ακόλουθες ερωτήσεις αβίαστα προκύπτουν:
    1. Βρισκόμαστε σε ευρωπαϊκή ή ισλαμική χώρα; Υπερτερεί το ευρωπαϊκό ή το ισλαμικό δίκαιο στην Κύπρο;
    2. Σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι συμβατό με το δίκαιο να κατέχει το σώμα και τα μαλλιά ενός ανθρώπου κάποιος άλλος άνθρωπος; Δεν έχει καταργηθεί η δουλεία με βάση τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα;
    3. Οι κατά τα άλλα λαλίστατες φεμινίστριες και η αρχή ισότητας και κατά των διακρίσεων τι λένε επί τούτου;

  3. Λουκία Κωνσταντίνου, PhD:
    Sep 15, 2019 at 02:10 PM

    Η επιστολή του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Ακροπόλεως προς τον Υπουργό Παιδείας, με ημερομηνία 11/9/2019, την οποία έχουμε την ευκαιρία να αναγνώσουμε μέσω αυτής της πλατφόρμας, με έχει σε τέτοιο σημείο εντυπωσιάσει και συγκινήσει που αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω, μέσω αυτής της πραγματικά ωραιότατης πλατφόρμας του Paideia News, λίγες σκέψεις.

    Δεν γνωρίζω τον κο Λοϊζο Σέπο, ούτε ως άνθρωπο, ούτε ως Διευθυντή. Είμαι Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου και έτσι ανήκω στη Δημοτική Εκπαίδευση. Ούτε και γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι όποιες ενέργειες από πλευράς του εν λόγω ΔΙευθυντή, ή από πλευράς του Υπουργείου. Πρόθεση μου δεν είναι να πάρω θέση (αυτή τη φορά) ως προς τη διαφορετικότητα και τους τρόπους που τη διαχειριζόμαστε και την αναδεικνύουμε, ούτε προς τις όποιες ενέργειες του Υπουργείου και τις όποιες επιπτώσεις έχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προς όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

    Πρόθεση μου είναι να χαιρετίσω και να επικροτήσω την πραγματικά γενναιότατη ενέργεια από πλευράς του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Ακροπόλεως, να πάρει θέση και να εκφραστεί με τον τρόπο που το έπραξε, χωρίς να επηρεάζεται άμεσα από τίποτε και χωρίς να έχει καμία, τυπική τουλάχιστον, υποχρέωση να το κάνει. Θεωρώ ότι, με την ενέργεια του αυτή, ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Ακροπόλεως έχει ορθώσει ένα μοναδικό ηθικό ανάστημα και θέτει πολύ ψηλά τον πήχυ στις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν την αλληλεπίδραση σχολείου και οικογενειών, εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

    Οι Διευθύνσεις των σχολείων έχουμε να διαχειριστούμε καθημερινά, κάθε λεπτό, πολλές δυσκολίες, αρκετές από τις οποίες δεν μπορούν να απαριθμηθούν εδώ. Στην καθημερινή μας κατάθεση ψυχής, όλο το προσωπικό του σχολείου ευελπιστεί στην αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και καλωσορίζει, βεβαίως, την καλόπιστη κριτική. Οι όποιες επιδείξεις ισχύος, από όποια πλευρά και αν προέρχονται, είναι αχρείαστες και δε βοηθούν σε τίποτε, καθώς και υποβιβάζουν το επίπεδο πολιτισμού που θα πρέπει να μας διακατέχει.

    Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά!

    Λουκία Κωνσταντίνου, PhD
    Διευθύντρια Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης

  4. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Sep 17, 2019 at 08:57 PM

    " Το σώμα και τα μαλλιά των γυναικών θεωρούνται στο Ισλάμ περιουσία του ανδρός" αναφέρει πολύ σωστά η κ. Αρετή Δημοσθένους. Είναι αυτή η ιδεολογία συμβατή με την ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων;


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










6987