Γονείς Μέσης: Αγανάκτηση και ανησυχία από σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας από εκπαιδευτικό


Με ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Με αγανάκτηση και ανησυχία έχουμε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας από εκπαιδευτικό στον χώρο όπου έκανε την πρακτική της εξάσκηση.

Τα ερωτήματα πολλά και σοβαρότατα, και δεν αφορούν μόνο την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών που εργάζονται στη βιομηχανία στα πλαίσια της πρακτικής τους εξάσκησης.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την παρουσία του εκπαιδευτικού στον χώρο. Για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί;  Ήταν ο χώρος εργασίας του; Είχε εξουσιοδότηση από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή για να βρίσκεται στον χώρο εκείνο;

Ζητούμε όπως το Υπουργείο Παιδείας όπως προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης και να εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, μέτρα. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να απομακρυνθεί από την έδρα και να αποτραπεί οποιαδήποτε επαφή του με τους μαθητές/μαθήτριες, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Καλούμε την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης και στην απονομή δικαιοσύνης.

Ζητούμε από την Αρμόδια Αρχή να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για τη διασφάλιση της ασφάλειας ή και εκμετάλλευσης των μαθητών/μαθητριών στους χώρους όπου κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση,

Εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια και αγάπη στη μαθήτρια και την οικογένειά της».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










974