Γονείς Μέσης: Η στάση της ΟΕΛΜΕΚ δείχνει έλλειψη σεβασμού και προσβάλλει τον Θεσμό των Οργ. Γονιών


Με ανακοίνωσή της ,η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ , στην οποία αναφέρεται ότι η Οργάνωση δεν θα συμμετέχει σε καμία συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκεται ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, κος Κυριάκος Νικηφόρου.

Παρόλο που στην συνέχεια της ανακοίνωσης τους, αναφέρουν ότι αναγνωρίζουν τον πολύ σημαντικό ρόλο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, ότι πάντοτε είχαν και θα έχουν αγαστή συνεγασία και ότι την θεωρούν σύμμαχο τους προς την επίλυση ζητημάτων που αφορούν το δημόσιο σχολείο, εντούτοις η ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα και η στάση τους, τους τελευταίους μήνες, αναιρεί τα όσα αναφέρουν και κάθε άλλο παρά αυτό υποδηλώνει. Προφανώς, η αναγνώριση του σημαντικού ρόλου των Οργανωμένων Γονιών και η συνεργασία μεταξύ των δύο σωμάτων ισχύει επιλεκτικά και υπό προυποθέσεις.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης είναι ένα το ανώτατο θεσμικό όργανο των Οργανωμένων Γονιών Μέσης Εκπαίδευσης και ο κύριος Κυριάκος Νικηφόρου είναι ο δημοκρατικά εκλελεγμένος πρόεδρος της.  Η ανακοίνωση τους αυτή, αλλά και άλλες δηλώσεις μελών της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, θεωρούμε ότι δείχνει έλλειψη σεβασμού και προσβάλλει τόσο τον Θεσμό των Οργανωμένων Γονιών γενικά, όσο και τον θεσμό του προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας ειδικά αφού, σύμφωνα με το καταστατικό μας, η Συνομοσπονδία εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της.

Οι Οργανωμένοι Γονείς, έχουν εκφράσει πάμπολες φορές τον σεβασμό τους προς τους εκπαιδευτικούς και το έχουν αποδείξει επανειλημμένα.  Δήλωσαν επανελειμμένα και δηλώνουν ξανά ότι είναι πάντα έτοιμοι, να συμμετέχουν σε συναντήσεις/συζητήσεις/επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν και οι Οργανώσεις των εκπαιδευτικών. Πέραν των όποιων άλλων διαφωνιών/προβλημάτων μεταξύ των δύο Σωμάτων και πάνω από κάθε μικροπολιτικό και μικροκομματικό συμφέρον, για εμάς προέχει πάντα το συμφέρον των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στις αμέσως επόμενες μέρες, η Συνομοσπονδία θα προβεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη και θα τοποθετηθεί σε όλα τα θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας για να ενημερωθούν οι γονείς και oi μαθητές αλλά και η κοινή γνώμη».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter467