Γονείς Μέσης για στάση ΟΕΛΜΕΚ : Οι μαθητες θα βρίσκονται στο σχολείο τους στις 7:30 π.μ.


«Ο κατά νόμο υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών σε κάθε σχολική μονάδα είναι ο διευθυντής»

Με ανακοίνωσή τους, οιΟργανωμένοι Γονείς Μέσης ενημερώνoυν:

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα προβούν σε μονόωρη στάση εργασίας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Η ΟΕΛΜΕΚ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, την 1η διδακτική περίοδο (7:30-8:15πμ). Όσοι γονείς/κηδεμόνες μεταφέρουν τα παιδιά τους με το προσωπικό τους αυτοκίνητο, καλό θα είναι να τα μεταφέρουν στα σχολεία μετά τις 8:15πμ.

Επισημαίνουμε ότι οι σχολικές διαδρομές των λεωφορείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά το πρωί και τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία θα βρίσκονται στο σχολείο τους στις 7:30πμ.

Τονίζουμε ότι ο κατά νόμο υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών σε κάθε σχολική μονάδα είναι ο διευθυντής. Ως εκ τούτου καλούμε τους διευθυντές, σε συνεργασία με τους καθηγητικούς συλλόγους, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών μέχρι τη λήξη της στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΤΕΚ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, την 3η διδακτική περίοδο. Η μεταφορά των μαθητών δεν επηρεάζεται. Καλούμε όμως ξανά τους διευθυντές να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των παιδιών κατά την περίοδο αυτή.

Ως Οργανωμένοι Γονείς σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Εκφράζουμε όμως την αντίθεσή μας να χρησιμοποιούνται τα παιδιά και να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος (ενώ διαμαρτυρόμαστε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί) προς ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων».




Comments (3)

  1. Τάσος Τάσου:
    Sep 23, 2019 at 04:42 PM

    Οι γονείς να αφήσουν τος εξυπνδες. Ο κατα νόμο υπεύθυνος θα ανοίξει τα κάγκελα στις 8.00

  2. Ανδρέας Καμπουρίδης:
    Sep 23, 2019 at 05:52 PM

    Άσχετο: Έχουν αντιληφθεί οι οργανωμένοι γονείς ότι το 20 των γραπτών εξετάσεων τετραμήνων, για τις οποίες γίνεται τόσος θόρυβος, μετρά 6 μονάδες στις 20 για την αξιολόγηση τεραμήνου;...Βέβαια, τώρα που το γράφω απορώ αν το αντιλήφθηκα κι εγώ σωστά !!!

  3. George Miaris Γιώργος Μύαρης, Β.Δ. Συντονιστής Φιλολόγων:
    Sep 24, 2019 at 04:01 PM

    Οι Διευθυντές και οι Καθηγητικοί Σ'υλλογοι έχουν ΝΟΜΙΚΑ καθορισμένα καθήκοντα. Κι όχι όσα "παραγγέλνουν" μερικοί γονείς. Νομίζω ότι "εξυπνάδες" και "παιγνίδια" "παίζουν" ολίγοι παράγοντες και οχι όλοι οι γονείς. Οι οργανωμένοι γονείς γνωρίζουν ότι εμείς οι δάσκαλοι και οι καθηγητές -στη διάρκεια της ζωής μας!- για πάνω από 3 δεκαετίες δίνουμε τη μάχη για να κρατηθεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και τα παιδιά να απολαμβάνουν το ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Οι κ.κ. "παράγοντες" και "πρόεδροι" ...λησμονούν ότι έχουν μόνο ένα -ΜΗ ΘΕΣΜΙΚΟ στα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά/γνωσιολογικά!- πέρασμα 3 ή 6 ετών από την μέση εκπαίδευση και μόνο ως γονείς, -όχι ως υπ-άλληλοι ως υποκείμενοι σε ηγήτορες και νομοθεσίες αντιφατικές και εν πολλοίς διαλυτικές.
    Θα παρακαλέσω τον κ. Ν. να μας σεβαστεί επιτέλους. Προσωπικά, δεν ανέχομαι τις φλύαρες ύβρεις που εκτοξεύει! Έχω ένα βιογραφικό ως καθηγητής μάχιμος 32 ετών και ως διανοούμενος!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΞΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2417