Γονείς Μέσης: Μας προβληματίζει η πρόσληψη φρουρού ασφαλείας σε Λύκειο που ντυνόταν γυναίκα …


... και παρέσερνε μαθητές να του στέλνουν γυμνές τους φωτογραφίες

Με ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τα Μέσης Μαζικής Ενημέρωσης ότι άντρας φρουρός ασφαλείας σε Λύκειο παρίστανε τη γυναίκα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρέσερνε μαθητές να του στέλνουν γυμνές τους φωτογραφίες.

Το περιστατικό αυτό μας ανησύχησε ιδιαίτερα και μας προβληματίζει πολύ το  γεγονός ότι ένα τέτοιο επικίνδυνο άτομο προσλήφθηκε για να προσέχει τα παιδιά μας.

Μας ανησυχεί επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά μας με μεγάλη ευκολία και χωρίς αίσθηση του κινδύνου, στέλνουν προσωπικές τους φωτογραφίες σε αγνώστους. Στην εποχή της άμεσης πληροφόρησης, με σωρεία παρόμοιων περιστατικών να κατακλύζουν τους τίτλους ειδήσεων, και παρά τις εκκλήσεις της Αστυνομίας και άλλων αρμοδίων φορέων, υπάρχουν παιδιά που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο.

Οφείλουμε ως γονείς να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Και ο μόνος τρόπος για να τα προστατεύσουμε είναι να είμαστε δίπλα τους και να φροντίσουμε να τους δίνουμε τη σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Θα ζητήσουμε από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να ενισχυθούν τα προγράμματα ενημέρωσης των μαθητών/τριών για τους κινδύνους του διαδικτύου, με βιωματικά εργαστήρια και όχι με στείρες διαλέξεις. Μόνο έτσι τα παιδιά μας θα αντιληφθούν τους κινδύνους που ελλοχεύει η «εμπιστοσύνη» σε ψηφιακούς «φίλους/λες».

Θα συζητήσουμε επίσης το περιστατικό με τον φρουρό ασφαλείας και πιθανούς τρόπους  καλύτερης επιλογής των ανθρώπων που θα βρίσκονται στα σχολεία μας και κοντά στα παιδιά μας.

Τονίζουμε ότι στηρίζουμε τον νέο θεσμό και τον θεωρούμε σημαντικό για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων και των παιδιών και θα πρέπει να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί με κάθε τρόπο».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter787