Γονείς Μέσης: Έτοιμοι να καταθέσουμε εισηγήσεις για βελτίωση της Αξιολόγησης του Μαθητή


Με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Με ικανοποίηση έχουμε πληροφορηθεί για το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος που στην ΟΕΛΜΕΚ, όπου η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών τάχθηκε εναντίον απεργιών/στάσεων κατά την περίοδο διεξαγωγής των γραπτών δοκιμίων τον Δεκέμβριο. Όπως είχαμε ανακοινώσει, ως Οργανωμένοι Γονείς θα σεβόμασταν την όποια απόφαση ανεδείκνυε η κάλπη στην Οργάνωση.

Τώρα είναι η ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταγράψουμε τα προβλήματα που έχουν διαφανεί κατά την εφαρμογή της Αξιολόγησης του Μαθητή και με εποικοδομητικές εισηγήσεις όλοι να μπούμε σε διάλογο για βελτίωση του θεσμού, είτε με νομοθετικές ρυθμίσεις είτε με εγκυκλίους. Ο διάλογος πρέπει να αρχίσει άμεσα ούτως ώστε οι βελτιώσεις να ισχύσουν κατά το 2ο τετράμηνο και να συνεχιστεί σε πνεύμα συναίνεσης με στόχο την επόμενη σχολική χρονιά να εφαρμοστεί η Νομοθεσία με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.

Η Συνομοσπονδία παρακολουθώντας τη μέχρι τώρα εφαρμογή της Νομοθεσίας, έχει καταλήξει σε συμπεράσματα και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε εισηγήσεις για βελτίωση του θεσμού.

Θεωρούμε ότι  σε γενικά πλαίσια το Σχέδιο  Αξιολόγησης του/της Μαθητή/ήτριας είναι προς το συμφέρον των παιδιών και του δημόσιο σχολείου και γι’ αυτό τον λόγο το στηρίζουμε.  Δεν διστάζουμε όπως να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν κενά και στρεβλώσεις τα οποία πρέπει να διορθωθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, με την συνεργασία όλων, με απώτερο στόχο την βελτίωση του Σχεδίου για το καλό των παιδιών και του Δημοσίου Σχολείου».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter393