Γονείς Μέσης: Σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα οι συναντήσεις με εκπαιδευτικούς-μαθητές


Η Γραμματεία της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης  ανακοινωνει ότι είχε χθες, 9 Ιανουαρίου, συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ καθώς και με την ΠΣΕΜ.

συμφωαν εμ την ανακοίνωση: 

Οι συναντήσεις  διεξήχθησαν σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά τους έγινε ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων σε θέματα που απασχολούν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Σε πολλά θέματα, όπως η ενίσχυση και αναβάθμιση των Τεχνικών Σχολών, η ασφάλεια και υγεία, η βία και η παραβατικότητα, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ο σχολικός και ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός, η χρήση αλκοόλ και ουσιών καθώς και οι Κανονισμοί Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, διαφάνηκε ότι υπάρχει κοινό έδαφος αλλά και ετοιμότητα για ανάληψη κοινής προσπάθειας για βελτίωσή τους με στόχο το καλό των παιδιών και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Έχει συζητηθεί επίσης, η Αξιολόγηση του Μαθητή μέσα από τα τετράμηνα. Κοινό συμπέρασμα είναι ότι ο Θεσμός χρήζει βελτιώσεων για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά προς όφελος των μαθητών και του δημόσιου σχολείου. Έχει συμφωνηθεί ότι όλες οι Οργανώσεις θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για βελτίωση του Θεσμού μετά τις συνεδρίες των συλλογικών τους οργάνων.

Συμφωνήθηκε επίσης, η συνέχιση των επαφών με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση, στα πλαίσια μιας αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη των κοινών στόχων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










645