Γονείς Μέσης: Να αποδοθούν ευθύνες για τα περιστατικά βίας σε σχολεία


Με ανακοίνωση της, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά βίας που έχουν διαδραματιστεί σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης θέλουμε για ακόμη μια φορά να εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας αλλά και τον προβληματισμό μας, για τον τρόπο που τόσο εύκολα παρατηρούνται μέσα στις σχολικές μονάδες.

Η οποιαδήποτε μορφή βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται, για εμάς είναι καταδικαστέα και θεωρούμε ότι θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Οι χώροι του σχολείου είναι για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, για την καλλιέργεια αξιών και τη διάπλαση χαρακτήρων για μια καλύτερη κοινωνία. Οι πράξεις βίας δεν μπορούν να συγχωρούνται και ο Εκπαιδευτικός, ο Μαθητής και ο Γονιός που καταφεύγει σε αυτές όσο και αν έχει προκληθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε πράξη έχει και τις συνέπειές της.

Καλούμε την Αστυνομία, το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση των περιστατικών και να αποδώσουν τις ευθύνες που προνοεί η νομοθεσία σ’ όσους διαπιστωθεί ότι φέρουν την ευθύνη .

Ζητούμε επίσης από το αρμόδιο Υπουργείο, τη Βουλή και κάθε άλλη Αρμόδια Αρχή, να αφουγκραστούν τις ανησυχίες μας όσον αφορά στα κρούσματα παραβατικότητας και βίας στις σχολικές μονάδες και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για πρόληψη και αποτροπή επανάληψης τέτοιων φαινομένων.

Η ομαλή λειτουργία των σχολείων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, είναι για μας αδιαπραγμάτευτα και καλούμε όσους πραγματικά θέλουν ένα βιώσιμο και λειτουργικό Δημόσιο Σχολείο να συμπορευτούν μαζί μας».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










924