Γονείς Μέσης: Οι μαθητές να αποφύγουν τη λήψη ακραίων μέτρων με αδικαιολόγητες απουσίες


«Να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας, να προσέλθουν στον διάλογο»

Με ανακοίνωση τους οι οργανωμένοι Γονείς Μέσης αναφέρουν:  

«Σχετικά με την εξαγγελθείσα από την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, ως Οργανωμένοι Γονείς επιθυμούμε για μια ακόμη φόρα να καλέσουμε τα παιδιά μας να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας, να προσέλθουν στον διάλογο με πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης και να αποφύγουν τη λήψη ακραίων μέτρων που οδηγούν σε χάσιμο πολύτιμου διδακτικού χρόνου και καταγραφή αδικαιολόγητων  απουσιών.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία επιθυμεί να διευκρινίσει ότι σέβεται το δικαίωμα της  άποψης  και τις θέσεις των Οργανωμένων μαθητών όπως καθορίζονται μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τα δικαιώματα που έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Παράλληλα όμως, έχουμε καθήκον να ενημερώσουνε τις χιλιάδες μέλη μας, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, για τα πιο κάτω:

  • Οι μαθητές το Β’ τετράμηνο δικαιούνται, σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μόνο 60 απουσίες.
  • Από τις 13 Ιανουαρίου είμαστε στο Β’ Τετράμηνο και ο χρόνος για όλους τους μαθητές είναι πολύτιμος, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, αφού  θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και έχουν στη διάθεσή τους μόνο 62 σχολικές ήμερες για κάλυψη και εμπέδωση της ύλης, επαναλήψεις και προετοιμασία.

Με ωριμότητα και σύνεση και σε αναμονή του πορίσματος της επιστημονικής ομάδας που ανάλαβε να αξιολογήσει τον Θεσμό των τετραμήνων, καλούμε την ηγεσία της ΠΣΕΜ να προσέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, να συμπορευτεί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Όλοι μαζί να στηρίξουμε τους μαθητές της Α΄ Τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, διεκδικώντας άμεσα βελτιώσεις του Θεσμού για το Β΄ Τετράμηνο αφού  ο χρόνος τρέχει εις βάρος αυτών των παιδιών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










849