Γονείς Μέσης: Τα παιδιά πρέπει να περιορίσουν τις συναντήσεις σε καφετέριες και πάρτι


Με έκκληση της προς τους γονείς και τους μαθητές, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Προς γονείς και μαθητές

Αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η επόμενη μέρα

Μετά από την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πανδημία και την πιθανότητα της αύξησης των κρουσμάτων στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες και σε συνάρτηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για προληπτικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων, θεωρούμε επιβεβλημένο να ενημερώσουμε τους γονείς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες ότι τα προληπτικά μέτρα πρέπει να συνοδεύονται και από υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη συμπεριφορά όλων στο σπίτι.

Οι κανόνες υγιεινής, όπως αυτοί καθορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να τηρούνται με συνέπεια.  Επιβάλλεται να ενημερώσουμε τα παιδιά μας ότι θα πρέπει να περιορίσουν τις  μετακινήσεις και τις συναντήσεις τους στις  καφετέριες και τα πάρτι. Ο περιορισμός,  σε σχέση με τα άλλα μέτρα, θα εμποδίσει την εξάπλωση του ιού και θα προστατευτεί η υγειά όλων μας.

Συστήνουμε σε όλους ψυχραιμία  και αποφυγή του πανικού αλλά να ακολουθείτε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας όπως αυτές ανακοινώνονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε σύμπτωμα να ενημερώσετε αμέσως  την αρμόδια υπηρεσία στο 1420 και να τηρείτε τις οδηγίες των λειτουργών υγείας.

Ευχόμαστε σύντομα να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής με υγεία και ανοικτά σχολεία».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1792