Γονείς Μέσης: Οι Παγκύπριες Εξετάσεις, να διεξαχθούν στη βάση της ύλης που διδάχτηκε στο σχολείο


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Μέσα από αυτή την ανακοίνωσή μας, επιθυμούμε ως Οργανωμένοι Γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης, να εκφράσουμε δημόσια τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς μας για την τιτάνια προσπάθειά τους να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα παιδιά μας. Τους ευχαριστούμε, τόσο για τη μεταφορά γνώσεων προς τα παιδιά μας, όσο και για την υγιή ενασχόληση που τους προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες που θα πρέπει να παραμείνουν περιορισμένα στο σπίτι. 

Ευχαριστούμε επίσης το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, για την αποφασιστικότητα και τις άμεσες ενέργειές του, ούτως ώστε να δοθεί στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές η δυνατότητα της παροχής και παρακολούθησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τους οργανισμούς και τις εταιρείες που προσέφεραν τη βοήθεια και στήριξή τους, όπως συνδέσεις διαδικτύου και ηλεκτρονικό εξοπλισμό στα παιδιά μας, συμβάλλοντας έτσι στην ισότιμη παροχή εκπαίδευσης προς όλα τα παιδιά.

Ως Οργανωμένοι Γονείς από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε θετικά την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και από την πρώτη μέρα που αναστάλθηκε η λειτουργία των σχολείων, καταθέσαμε εμπεριστατωμένες εισηγήσεις, ιεραρχήσαμε στόχους και προβήκαμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε η εκπαίδευση των παιδιών μας να συνεχιστεί. Το γεγονός ότι οι εισηγήσεις μας λήφθηκαν υπόψη από το ΥΠΠΑΝ και στη συνέχεια λήφθηκαν σχετικές με αυτές αποφάσεις, αποδεικνύει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της Συνομοσπονδίας.

Με την ίδια σοβαρότητα η Συνομοσπονδία παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος και επιθυμεί να πληροφορήσει τους γονείς και τους μαθητές ότι αυτή τη στιγμή έχει θέσει ως προτεραιότητά της τα ακόλουθα:

  1. Τη διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων με τον πιο δίκαιο και αξιόπιστο τρόπο, σεβόμενοι τους κόπους των παιδιών και χωρίς να χαθεί η σχολική χρονιά. Οι Παγκύπριες Εξετάσεις, όπως έχουμε δηλώσει ξανά, πρέπει να διεξαχθούν στηριζόμενες στην ύλη που διδάχτηκε εντός της σχολικής τάξης και σε χρονοδιαγράμματα που δε θα θέσουν σε κίνδυνο τη διεκδίκηση θέσης στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας.
  2. Παράλληλα, μελετούμε την πορεία της εκπαίδευσης των υπόλοιπων τάξεων και επεξεργαζόμαστε τρόπους για την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών του Γυμνασίου και των Α & Β τάξεων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.
  3. Συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς όλων των μαθητών και των γονέων τους και μελετούμε τρόπους στήριξης της μερίδας των τελειόφοιτων μαθητών που δεν υπέβαλαν αίτηση για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, γιατί είχαν σκοπό να σπουδάσουν στο εξωτερικό και πιθανόν σήμερα να έχουν αλλάξει απόφαση και να θέλουν να παραμείνουν για σπουδές στην Κύπρο.

Για ακόμη μία φορά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους γονείς και μαθητές/μαθήτριες ότι η Συνομοσπονδία δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται, να συζητά και να παρεμβαίνει προς κάθε Αρμόδια Αρχή για το καλό των παιδιών  μας. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε κανένα παιδί να μην αδικηθεί και κανένα παιδί να μη στερηθεί το δικαίωμα της μάθησης και της συνέχισης της φοίτησής του, αλλά και της εισδοχής του σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και Ελλάδας.

Είμαστε σίγουροι ότι στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με τον Υπουργό Παιδείας, θα συζητηθούν πιθανές λύσεις για τα θέματα/προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς».




Comments (2)

  1. Constantia Xenofontos:
    Apr 09, 2020 at 04:41 PM

    Αυτο ειναι τωρα το προβλημα σας αγαπητοι γονεις. Και ξεσικωνεται και τσ παιδια σας. Ε και ποιο ειναι το προβλημα σας αν θα γινουν οι παγκυπριες η αν θα αρρωστησουμε ολοι απο τον αορατο ιο. Για σοβαρευτειτε λιγο. Δεν κρινεται η υγεια μας απο τις εξετασεις αν θα γινουν η οχι η αν καμουν μαθημα τπ πασχα η οχι. Γιατι κι αν δν καμουν μαθημα το πασχα θα πανε ν αναψουν τις λσμπρατζιες. Ε ρε προβλημα εμεις οι κυπραιοι. Ο θεος πιο μανα μου

  2. Χαρά Χρίστου :
    Apr 09, 2020 at 11:15 PM

    Αγαπητή κυρία Ξενοφώντος δεν συμμερίζομαι τις απόψεις σας για το θέμα των Παγκύπριων γιατί το πιο πιθανόν δεν έχετε τελειόφοιτο μαθητή στο σπίτι σας του οποίου εξαρτάται το μέλλον του από τις συγκεκριμένες Παγκύπριες εξετάσεις. Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα βέβαια και στηρίζουμε την όλη προσπάθεια και αγώνα της κυβέρνησης για τον περιορισμό αυτού του αόρατου εχθρού που απειλεί όλους μας με την ίδια μας την υγεία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καθόμαστε σπίτι και κάνουμε διακοπές. Υπάρχουν μαθητές και καθηγητές που προσπαθούν εξίσου για να μην χαθεί μια ολόκληρη σχολική χρονιά ας είναι και μέσω διαδικτύου. Κρίμα να απευθύνεστε με τέτοια πικρία απέναντι σε όλους αυτούς τους μαθητές που η ψυχολογία τους εδώ και έναν μήνα έχει κτυπήσει κόκκινο με όλη αυτή τη συγχιση που υπάρχει. Η ανθρωπιά και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο είναι αξία ανεκτίμητη.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3261