Επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη ΥΠΠΑΝ για τους Γονείς Μεσης με αποστολή μηνυμάτων μέσω του messenger


Με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει: 

"Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Μάριου Παναγίδη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τη Συνομοσπονδία για τους δειγματοληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους όλων των τελειοφοίτων που διενεργήθηκαν στα δύο σχολεία που παρουσιάστηκαν κρούσματα καθώς και για τους υπόλοιπους ελέγχους που έγιναν και προγραμματίζονται να γίνουν άμεσα σε Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και πριν την έναρξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια.

Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε στην απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων, η οποία λήφθηκε στην παρουσία όλων των λοιμωξιολόγων αφού το επέτρεπαν οι γενικές επιδημιολογικές συνθήκες στη χώρα. Η Συνομοσπονδία εξέφρασε στον κ. Προδρόμου την έντονη ανησυχία των γονιών κυρίως στις περιοχές όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα αλλά και γενικότερα, με ιδιαίτερη έγνοια τη διασφάλιση της υγείας όλων των μαθητών/μαθητριών αλλά  και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τη Συνομοσπονδία ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Υπηρεσία Εξετάσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους ειδικούς του, ετοιμάζουν το ειδικό πρωτόκολλο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις μαθητή ή μαθήτριας που θα έχει προσβληθεί από τον ιό, διευκρινίζοντας ότι κανένας μαθητής/μαθήτρια δε θα θυματοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας. Το Υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για το θέμα των τελειοφοίτων και των Παγκυπρίων Εξετάσεων αξιολογώντας καθημερινά τα δεδομένα που προκύπτουν.

Σε σχέση με την αξιολόγηση των μαθητών/τριών των άλλων τάξεων εκτός των τελειοφοίτων, ο Υπουργός τόνισε ότι θα εφαρμοστούν οι υφιστάμενοι Κανονισμοί με εξαίρεση τη γραπτή εξέταση που δε θα γίνει. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης, κατόπιν ερωτήματος της Συνομοσπονδίας και για το ζήτημα της πρακτικής εξάσκησης αποφοίτων της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, διευκρινίζοντας ότι θα εξευρεθούν και θα εφαρμοστούν προσαρμοσμένες λύσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται φέτος.  

Στα πλαίσια της στενής συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας και Παγκύπριας Συνομοσπονδίας αποφασίστηκε να προσφερθεί επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη, αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου, η ώρα 3:30 - 5:30μμ, από τη συνεργάτιδα του Υπουργείου Υγείας, Δρ Ζωή Πανά, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία, διότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, είναι η διαφύλαξη της υγείας των παιδιών αλλά και των οικείων τους. Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να διαβιβάσουν τα ερωτήματα/προβληματισμούς τους προς τη Δρ. Πανά αποστέλλοντάς μήνυμα μέσω του messenger από τη σελίδα του facebook της Συνομοσπονδίας (f: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης). Τα ερωτήματα θα υποβληθούν στη Δρ. Πανά και στη συνέχεια θα σας διαβιβαστούν οι απαντήσεις της.

Το ίδιο απόγευμα από τις 5:00–7:00μμ ο Υπουργός Παιδείας, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, καθώς και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδιών Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης θα παρευρίσκονται σε κοινή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης (online conference) που έχει δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την τηλεδιάσκεψη και να υποβάλουν τα ερωτήματά τους".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










968