Γονείς Μέσης: Τη Δευτέρα να διασφαλιστεί, η πρόσβαση στα σχολεία όλων των μαθητών χωρίς διάκριση


Με ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:  

«Η Συνομοσπονδία είχε εξαρχής τη θέση ότι τα σχολεία θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστά. Μετά όμως από την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστροφή των μαθητών πίσω στα σχολεία είχε θέσει ως προϋπόθεση, για την επιστροφή όλων των μαθητών/μαθητριών,  τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας.

Η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΠΑΝ που εκδόθηκε στις 20/5/2020 και αφορά την επιστροφή των παιδιών με ειδικές ικανότητες κάτω από προϋποθέσεις και χρονοβόρες διαδικασίες δε μας βρίσκουν καθόλου σύμφωνους. Αντίθετα, έχουν προκαλέσει απογοήτευση στους γονείς και τα παιδιά, δημιουργώντας το αίσθημα της άνισης μεταχείρισης στο δικαίωμα της εκπαίδευσης όπως προνοεί η νομοθεσία, αλλά και αίσθημα δυσμενούς διάκρισης.

Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι μαθητές/τριες που ανήκουν στο πρόγραμμα των Ειδικών Μονάδων να μην επιστρέψουν στο σχολείο λόγω ζητημάτων υγείας ενώ παράλληλα παιδιά που οι γονείς τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κατηγορίας Β να τους επιβάλλεται να επιστρέφουν.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση που πήρε, είτε το Υπουργείο Υγείας είτε το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί και τη Δευτέρα 25/5/20 να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στα σχολεία όλων των μαθητών χωρίς καμιά διάκριση.

Αναμένουμε ότι η Αρμόδια Αρχή θα προβεί σε κάθε δυνατή διευθέτηση που θα διασφαλίζει ότι όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα σχολεία, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και την υγεία τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










899