Γονείς Μέσης προς Προδρόμου: Να ανασταλεί κατά 2-3 μέρες η έναρξη των μαθημάτων λόγω υψηλών θερμοκρασιών


Με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας η Συνομοσπονδία Γονέων  Μέσης Εκπαίδευσης ζητά λόγω υψηλών θερμοκρασιών την αναστολή της έναρξης των μαθημάτων κατά 2-3 μέρες.

Αναφέρει στην επιστολή της:

«Έντιμο Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κύριο Πρόδρομο Προδρόμου

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Θέμα: Αναγκαιότητα αναστολής της έναρξης της συνολικής χρονιάς

Η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε συνθήκες τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της χρήσης της μάσκας από όλους τους μαθητές είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο, οι ψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών καθιστούν τις συνθήκες εργασίας στα σχολεία εξαιρετικά αντίξοες.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς μέσα σε αυτές τις ψηλές θερμοκρασίες προβληματίζει ιδιαίτερα εμάς τους γονείς. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θεωρούμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και δε θα συμβάλουν στην εξοικείωση των μαθητών με τη χρήση της μάσκας. Παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά φορώντας τις μάσκες σε μη κλιματιζόμενες αίθουσες, μπορεί να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λιποθυμίες κ.ά..

Σας παρακαλούμε θερμά όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αξιολογηθούν οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη χρήση της μάσκας στις αίθουσες διδασκαλίας από το Υπουργείο Υγείας. Αν δεν κριθεί ασφαλής η επιστροφή των μαθητών σε συνθήκες καύσωνα, ζητούμε να προχωρήσετε σε αναστολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς μέχρι την υποχώρηση του καύσωνα (2-3 μέρες).

Τέλος, θα θέλαμε να διαβιβάσετε αίτημά μας προς το Υπουργείο Υγείας και στην επιδημιολογική Ομάδα, αν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στο διάταγμα για τη χρήση της μάσκας και να επιτρέπεται και η χρήση προσωπίδας στις αίθουσες διδασκαλίας, όπως θα επιτρέπεται και η χρήση της σε ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών με διάφορα προβλήματα, έτσι ώστε να μπορεί το μάθημα μέσα στην τάξη να διεξάγεται με ευνοϊκότερες συνθήκες

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2216