Γονείς Μέσης για μάσκα: Άνιση μεταχείριση των 42.000 μαθητών της Μέσης


«Για τους ίδιους λόγους που ζητήθηκε η χαλάρωση της νομοθεσίας για τους καθηγητές, υποβλήθηκε αίτημα και από τη Συνομοσπονδία για τους μαθητές και θεωρούμε ότι έπρεπε να απαντηθεί την ίδια χρονική στιγμή» 

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:  

«Ως Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζουμε αρχικά την έντονη δυσφορία μας με τη σημερινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας όπου παραχωρεί το  δικαίωμα προσωρινής αφαίρεσης της μάσκας  από τους εκπαιδευτικούς για να γίνονται πιο κατανοητοί στους μαθητές, νοουμένου ότι τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων. Η μονομερής αυτή χαλάρωση των μέτρων μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Για τους ίδιους λόγους που ζητήθηκε η χαλάρωση της νομοθεσίας για τους καθηγητές, υποβλήθηκε αίτημα και από τη Συνομοσπονδία για τους μαθητές και θεωρούμε ότι έπρεπε να απαντηθεί την ίδια χρονική στιγμή. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και ο μαθητής όταν θα πρέπει να μιλήσει στην τάξη θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την μάσκα για να γίνεται κατανοητός από τον εκπαιδευτικό του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο προφορικός λόγος στη Μέση Εκπαίδευση, βαθμολογείται σύμφωνα με τις διάφορες μορφές αξιολόγησης και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να αδικηθούν τα παιδιά μας.

Ως εκ τούτου, η απόφαση αυτή θεωρούμε ότι οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των 42000 μαθητών της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, η εν λόγω απόφαση θα είναι η αφορμή για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στα σχολεία και να αρχίσουν πλέον δικαιολογημένα οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις των μαθητών αλλά και όλων εμάς των γονιών για την ανισότητα που δημιουργείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουμε ήδη τα πρώτα περιστατικά απειθαρχίας των μαθητών, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Πολύ φοβόμαστε ότι τα μεμονωμένα σήμερα περιστατικά θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες προκαλώντας σωρεία προβλημάτων και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Αναμένουμε από το Αρμόδιο Υπουργείο και την Επιδημιολογική Ομάδα να διαχειριστεί άμεσα» 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1675