Γονείς Μέσης προς Προδρόμου για αλλαγή ωραρίου: Θα υπάρξει τεράστια αναστάτωση


Με ανακοίνωσή της  η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με θέμα τη διαφοροποίηση του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης που προκύπτει από την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μείωση του πυκνότητας του επιβατικού κοινού στα σχολικά λεωφορεία.  

Το Υπουργείο κατέθεσε εισήγηση για διαφοροποίηση του ωραρίου λειτουργίας των Γυμνασίων από τα Λύκεια/Τεχνικές Σχολές και ζήτησε τις απόψεις των εκπαιδευτικών εταίρων.

Η Συνομοσπονδία απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό στην οποία καταθέτει τις έντονες ανησυχίες της για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την διαφοροποίηση του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Παρατίθενται κάποιες από τις ανησυχίες/προβληματισμούς μας:

  1. Θα υπάρξει τεράστια αναστάτωση στον προγραμματισμό της οικογένειας - Κάθε οικογένεια έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα της σύμφωνα με τις δραστηριότητες των παιδιών.
  2. Μεγάλο εμπόδιο αποτελεί το ωράριο εργασίας γονιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  3. Θα παρεμποδιστούν οι απογευματινές δραστηριότητες παιδιών και η στήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.
  4. Θα δημιουργηθεί αναστάτωση στους τελειόφοιτους μαθητές με τον προγραμματισμό των φροντιστηρίων και την προετοιμασία τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.
  5. Πώς θα ανταπεξέλθουν γονείς που έχουν παιδιά σε γυμνάσιο και λύκειο, ή δημοτικό και λύκειο;

 Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλη Αρμόδια Αρχή, να βρουν λύσεις για το πρόβλημα των σχολικών λεωφορείων, οι οποίες δεν θα διαφοροποιούν το ωράριο λειτουργίας των σχολείων αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν την υγεία των παιδιών.

Ως Γονείς Μέσης μας ενδιαφέρει το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών, των οικογενειών τους και η προστασία της υγείας τους και δεν θεωρούμε ορθό μετά τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και γονείς λόγω της πανδημίας, να προστεθεί και άλλη αναστάτωση η οποία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα παιδιά, στην οικογένεια, αλλά και στα σχολεία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1155