Δραματική έκκληση Γονέων Μέσης: Αγαπητέ γονιέ, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εσένα


«Η μετακίνηση και η συγκέντρωση 500 και πλέον ατόμων σε ένα μικρό χωριό ελλοχεύει απίστευτους κινδύνους»

Με ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

Δυστυχώς αυτή την περίοδο ο κορωνοϊός σαρώνει το νησί μας και ο κίνδυνος η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα μαθητών/ μαθητριών, κυρίως τελειόφοιτων, συνεχίζουν να αγνοούν τον κίνδυνο που υπάρχει με τη διασπορά του κορωνοϊού και επιμένουν να πραγματοποιήσουν εκδρομές/διανυκτερεύσεις στην Κακοπετριά και σε άλλα ορεινά θέρετρα.

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας να αναλογιστούν τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και όχι μόνο την κοινωνία στην οποία ζουν, αλλά και τους κατοίκους της Κακοπετριάς και να ακυρώσουν τις εκδρομές αυτές. Η μετακίνηση και η συγκέντρωση  500 και πλέον ατόμων σε ένα μικρό χωριό ελλοχεύει απίστευτους κινδύνους για την υγεία όλων. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού στα σχολεία και στην οικογένεια είναι υπαρκτός και μας φοβίζει όλους. Διερωτόμαστε αν αξίζει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών,  των γονιών και των γιαγιάδων και παππούδων για δύο μέρες «περιορισμένης διασκέδασης» η οποία άλλωστε μπορεί να μετατεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο όταν οι υγειονομικές συνθήκες θα το επιτρέπουν.

Αγαπητοί γονείς,

Πριν τη γραπτή συγκατάθεση που θα πρέπει να δώσετε στο παιδί σας για τη συμμετοχή του στην εκδρομή, σας καλούμε να αναλογιστείτε τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται τα παιδιά σας αλλά και όλη η οικογένειά σας. Παράλληλα, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η  Αστυνομία, όπως το έχει δηλώσει, θα είναι αμείλικτη στην εφαρμογή του νόμου και των διαταγμάτων. Η μη τήρηση των μέτρων επιφέρει πρόστιμο το οποίο εσείς θα πρέπει να πληρώσετε.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, όλοι οι χώροι εστίασης κλείνουν στις 10:30μμ  και η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 11:00μμ-5:00πμ. Τα παιδιά θα συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες σε δωμάτια του ξενοδοχείου όπως και σε άλλα ιδιωτικά καταλύματα για να «διασκεδάσουν». Αυτό απαγορεύεται από τα σχετικά διατάγματα για συναθροίσεις πέρα των 10 ατόμων και επιφέρει πρόστιμο, θέτοντας παράλληλα την υγεία τους σε κίνδυνο.

Επιπρόσθετα πρέπει να αναλογιστείτε τις συνέπειες στην εκπαίδευση των παιδιών σας, αν θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν είτε ως κρούσματα, είτε ως επαφές όπως και το χειρότερο σενάριο, τα σχολεία να κλείσουν».
Comments (1)

  1. Γιώτα Ελευθεριάδου:
    Nov 08, 2020 at 01:26 PM

    Συμφωνώ απόλυτα με τα πιο πάνω, αλλά αναρωτιέμαι γιατί άραγε τα ξενοδοχεία στην Κακοπετριά είναι διαθέσιμα προς τους μαθητές. Ας μην κάνουν κρατήσεις σε ανήλικους για να συμβάλουν στην προσπάθεια όλων μας στον περιορισμό της πανδημίας.


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

2055