«Ζητούμε ν’ ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του Λυκείου Λατσιών»


Έκκληση Συνδέσμου Γονέων Λυκείου Λατσιών προς το ΥΠΠΑΝ 

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Γονέων Λυκείου Λατσιών αναφέρει:

 «Ως Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Λατσιών, καταδικάζουμε τις αναφορές που έχουν γίνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) αλλά και σε άλλα μέσα πληροφόρησης για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λύκειο Λατσιών λόγω «μεγάλου πάρτι των 50 ατόμων μεταξύ των μαθητών» το οποίο ερμηνεύεται ως αιτία για την εξάπλωση της αλυσίδας κρουσμάτων του κορωνοϊού στην σχολική κοινότητα στοχοποιόντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Οι πληροφορίες αυτές είναι προϊόν παραπληροφόρησης και η μετάδοσή  τους, είναι αδικαιολόγητη, δεν βοηθά σε τίποτα και προκαλεί ζημιά στην Εκπαίδευση.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν πολύ σωστά καταγραφεί στην ανακοίνωση του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου η οποία έχει σταλθεί στα ΜΜΕ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 . 

Οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και χρειάζονται σωστοί χειρισμοί και ενημέρωση.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στο Λύκειο Λατσιών, με μία εκπαιδευτικό και στη συνέχεια με ένα μαθητή, ο Σύνδεσμος Γονέων ήταν σε επικοινωνία τόσο με τη διεύθυνση του σχολείου όσο και τους γονείς και μαθητές για άμεση ανταλλαγή πληροφοριών με σκοπό τον έλεγχο της εξάπλωσης του «COVID-19».

Δυστυχώς λόγω ατυχών γεγονότων και χωρίς να μπορούσε κάποιος να προβλέψει την ύπαρξη των μεμονωμένων κρουσμάτων στην κοινότητα, ο ιός φαίνεται να έχει εξαπλωθεί σε αριθμό μαθητών κυρίως της Γ’ Λυκείου.

Τα αποτελέσματα των πρώτων στοχευμένων ελέγχων επιβεβαιώνουν την ύπαρξη θετικών κρουσμάτων σε συγκεκριμένα τμήματα τα οποία έχουν ελεχθεί και βγήκαν τα αποτελέσματα. Καθαρή εικόνα θα υπάρχει μετά τον γενικό έλεγχο των μαθητών ο οποίος άρχισε να πραγματοποιείται και θα ολοκληρωθεί αυτή την βδομάδα.

Ως Σύνδεσμος Γονέων συμφωνούμε με την απόφαση της Διεύθυνσης του Σχολείου στο να μην πάνε οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή, πράγμα που δυστυχώς, δεν το επέτρεψε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Εκτιμώντας τα δεδομένα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα «COVID-19» τα οποία πιστεύεται ότι μετά τον γενικό έλεγχο θα αυξηθούν, κρίνουμε ότι είναι προς το συμφέρον τόσο τον μαθητών του Λυκείου αλλά και του πληθυσμού της περιοχής, να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου με τη φυσική παρουσία των μαθητών για τουλάχιστον για 15 ημέρες και να αρχίσει η διδασκαλία μέσω της τηλεκπαίδευσης. Ήδη αυτό γίνεται με επιτυχία στους μαθητές που έχουν απομονωθεί λόγω θετικού κρούσματος ή στενής επαφής.

Με τα πιο πάνω δεδομένα με ένα μεγάλο αριθμό μαθητών στο σπίτι και την αβεβαιότητα που υπάρχει,  ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να επανεξετάσει την απόφαση του και να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του Λυκείου Λατσιών για να προλάβουμε τα χειρότερα».  
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

557