Γονείς Μέσης για μέτρα: Εκφράζουμε ικανοποίηση επειδή δεν περιλαμβάνεται το κλείσιμο σχολείων


Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές να συμπεριφερθούν με συνέπεια και υπεύθυνα όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Η Παγκύπρια  Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης με ανακοίνωσή της αναφέρει: 

 "Η λειτουργία των σχολείων και η διδασκαλία με φυσική παρουσία των παιδιών στις σχολικές τους μονάδες, υπήρξε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αίτημα της Συνομοσπονδίας. Για τον λόγο αυτό, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που στις αποφάσεις της κυβέρνησης και την ανακοίνωση των νέων μέτρων για αναχαίτηση της πανδημίας δεν περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων.

Η επιστροφή των μαθητών των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα το επίκεντρο των προσπαθειών μας  και χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας.

Οι επίμονες προσπάθειες, οι ενέργειες των τελευταίων ημέρων, οι τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες απόψεις της Συνομοσπονδίας, ως η θεσμοθετημένη φωνή των Οργανωμένων Γονιών, είχαν ως στόχο να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιτευχθεί η παροχή  ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά, η καλύτερη προετοιμασία τους για  απρόσκοπτη διενέργεια των Παγκυπρίων Εξετάσεων όπως και του θεσμού των τετραμήνων για τους μαθητές της Α’ κα Β’ τάξης των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και όλα τα οργανωμένα σύνολα να εστιάσουμε μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, μακριά από αντιπαραθέσεις, στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση και να στηρίξουμε τους μαθητές που παραμένουν στο σπίτι είτε ως επιβεβαιωμένα κρούσματα είτε ως επαφές.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές να συμπεριφερθούν με συνέπεια και υπεύθυνα όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων, προσβλέποντας στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, στην προστασία των συνανθρώπων μας, στην επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Υποχρέωσή όλων μας να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς με φυσική παρουσία των μαθητών μέσα στις σχολικές μονάδες".
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

683