Γονείς Μέσης: Απόλυτα αναγκαία η επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών στη δια ζώσης διδασκαλία


«Καλούμε επίσης τον ΥΠΠΑΝ να ανακοινώσει το συντομότερο δυνατόν την εξεταστέα ύλη των Παγκυπρίων»

Με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν κρατήσει τους τελειόφοιτους μας μακριά από τις σχολικές τους μονάδες με την προετοιμασία  τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις να συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Παρόλο που δεν υποτιμούμε την αξία της τηλεκπαίδευσης, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τη δια ζώσης διδασκαλία.

Έχουμε αποταθεί στον Υπουργό Υγείας και στην Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και ζητήσαμε όπως στην περίπτωση που τα περιοριστικά μέτρα δεν λήξουν στις 31 Ιανουαρίου και είτε συνεχιστούν, ή κλιμακωθούν, να επιτραπεί κατ’ εξαίρεση, η επιστροφή των τελειοφοίτων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών στα σχολεία τους για συνέχιση της εκπαίδευσής τους και της προετοιμασίας τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία για να μπορέσουν να καλύψουν τις όποιες ελλείψεις και να προετοιμαστούν για τις Παγκύπριες Εξετάσεις σωστά για να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς ελλείψεις.

Ευχόμαστε τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτρέψουν την επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία τους, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει από τώρα να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις προς όφελος των τελειόφοιτων μαθητών και μαθητριών. Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο ο κύριος Υπουργός Υγείας όσο και οι συνεργάτες του, θα αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή και κατανόηση. Έτσι, εάν χρειαστεί, να επιτραπεί στους τελειόφοιτους να επιστρέψουν στα σχολεία τους με αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας.

Καλούμε επίσης τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη των Παγκυπρίων Εξετάσεων το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες να προετοιμαστούν και να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εξεταστέα ύλη πρέπει να είναι αναπροσαρμοσμένη στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει γίνει η διδασκαλία, είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεκπαίδευσης καθώς και στις απαραίτητες πυρηνικές γνώσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο».

 
Comments (1)

  1. Λοΐζος Σέπος:
    Jan 22, 2021 at 06:19 PM

    Αυτό έπρεπε να το είχατε σκεφτεί πριν. Ξεχάσατε που φωνάζατε, κλαίγατε όπως τα μωρά για να κλείσουν τα σχολεία και τα παιδιά σας να μείνουν σπίτι τη στιγμή που ήταν ολοφάνερο πως τα σχολεία δεν ήταν τόπος διασποράς του ιού; Επίσης κάνατε αγώνα για να μην διεξαχθούν οι εξετάσεις τετραμήνου, ενώ μεγάλη χαρά κάνατε που έγιναν οι εξετάσεις GCE. Απο τη μια έχουμε τους τουρκολάγνους τουρκοπροσκυνητές και από την άλλη έχουμε τους αγγλολάγνους. Και οι δύο ομάδες έχουν ένα κοινό στόχο: το Δημόσιο Σχολείο να διαλυθεί!!


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

526