Οι Γονείς Μέσης στηρίζουν το αίτημα του Συνδέσμου Καθηγητών Βιολογίας ΟΕΛΜΕΚ


Για  εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "στηρίζει το αίτημα του Συνδέσμου Καθηγητών Βιολογίας ΟΕΛΜΕΚ για  εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας και συμφωνεί πλήρως με τους λόγους που επιμένουν στην εργαστηριοποίηση του μαθήματος.

Η εργαστηριοποίηση της Βιολογίας, ιδιαίτερα στο Λύκειο, είναι αναγκαία για να μπορούν οι απόφοιτοι να ανταποκριθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό, στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των τμημάτων Βιολογίας και Ιατρικής των Πανεπιστημίων, στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Το μάθημα της Βιολογίας στο εργαστήριο είναι σημαντικό και για τα Γυμνάσια για να προετοιμαστούν για τη συνέχιση της φοίτησής τους στο Λύκειο.

Δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών διδάσκονται τόσο θεωρητικά όσο εργαστηριακά, αλλά στη Βιολογία η διδασκαλία γίνεται μόνο θεωρητικά.

Παρόλο που γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί και εξοπλιστεί εργαστήρια Βιολογίας στα σχολεία, μας λυπεί το γεγονός ότι παραμένουν σε αχρηστία και ζητούμε όπως ληφθεί η απόφαση για να χρησιμοποιούνται από τα παιδιά.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες και να προχωρήσει στην εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Η απόφαση αυτή, πέραν των ωφελημάτων προς τα παιδιά και στα μαθησιακά αποτελέσματα, θα αναιρέσει και την ανισότητα που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στα παιδιά των δημοσίων σχολείων της Κύπρου και των παιδιών των Ευρωπαϊκών χωρών όπου η Βιολογία διδάσκεται στα εργαστήρια".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










641