Γονείς Μέσης: Στόχος μας η εκπαίδευση, η ευτυχία και ψυχική ηρεμία των παιδιών μας


Χαιρετισμός ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία για τη νέα σχολική περίοδο 2022-23

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης, με την ευκαιρία της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία για τη νέα σχολική περίοδο 2022-23 την ερχόμενη Τετάρτη απευθύνει τον ακόλουθο χαιρετισμό.

«Την ερχόμενη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά 2022-2023. Όπως κάθε αρχή στη ζωή μας, έτσι και η νέα σχολική χρονιά πρέπει να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία, αίσθημα ευθύνης και καλή διάθεση.

Στόχος της Συνομοσπονδίας, αλλά και απαίτησή μας από την Πολιτεία, είναι η φοίτηση των παιδιών μας στα σχολεία τους να είναι μία χαρούμενη και ουσιαστική σε περιεχόμενο εμπειρία, η οποία στο τέλος της διαδρομής θα τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους, αλλά και θα αποτελεί πολύτιμες αναμνήσεις.

Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί της ξεκινά και ο δικός σας αγώνας συμπαράστασης και στήριξης των παιδιών σας στον δρόμο της εκπαίδευσης. Στόχος όλων μας δεν πρέπει όμως να είναι μόνο η εκπαίδευση και οι βαθμοί, αλλά η ευτυχία και η ψυχική ηρεμία των παιδιών μας. Εμείς, ως Συνομοσπονδία, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη διασφάλιση τόσο της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης, όσο και της διαμόρφωσης ενός σχολικού περιβάλλοντος στο οποίο τα παιδιά μας θα είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Αγαπημένα μας παιδιά,

Την Τετάρτη αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και θα συναντηθείτε ξανά με τους φίλους και τους συμμαθητές σας. Θα βρεθείτε ξανά με τους/τις  καθηγητές/ήτριες σας και θα περπατήσετε ξανά στους γνώριμους χώρους των σχολείων σας.

Για κάποιους/ες από εσάς θα είναι μία νέα εμπειρία, σε ένα νέο περιβάλλον ή σε ένα νέο είδος σχολείου, ξένο για σας. Με αισιοδοξία και καλή διάθεση σύντομα θα το αισθάνεστε ως το δικό σας σχολείο και τα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα δε θα σας ξενίζουν.

Σας καλούμε να υπακούτε στις οδηγίες των καθηγητών/τριών σας και να τους συμπεριφέρεστε με τον απαραίτητο σεβασμό και να δείχνετε την εκτίμησή σας προς αυτούς. Αυτοί σας μεταδίδουν γνώσεις, δεξιότητες και φροντίζουν να λάβετε όλα τα εφόδια για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας.

Σας καλούμε, επίσης, να σέβεστε τον χώρο του σχολείου σας, να τον προστατεύετε και να τον διατηρείται σε καλή κατάσταση, όπως ακριβώς κάνετε και στο σπίτι σας.

Εμείς, ως Συνομοσπονδία, θα είμαστε πάντα δίπλα σας, προστάτες και συμπαραστάτες, αγωνιζόμενοι για το καλώς νοούμενο συμφέρον σας.

Αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί,

Ως Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης επιθυμούμε να δηλώσουμε, για μια ακόμη φορά, την αμέριστη εκτίμηση και στήριξή μας στους εκπαιδευτικούς και στο έργο που επιτελούν. Κατανοούμε τις δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε και θα είμαστε δίπλα σας».

Ευχόμαστε σε όλους, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και προσωπικό σχολείων, καλή και ασφαλή νέα σχολική χρονιά».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










916