Παιδεία: Αναφαίρετο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα προς διαπραγμάτευση


ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΜΑΡΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ*

Με αφορμή τα τεκταινόμενα στο χώρο της παιδείας και τη σημερινή συντριπτική απόφαση  των δασκάλων για απεργιακά μέτρα, καταθέτω πιο κάτω την ταπεινή μου άποψη για όσα έχουμε, ως γονείς κυρίως, έρθει αντιμέτωποι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 Δεν ξέρω αν η  απόφαση των δασκάλων  να κατέλθουν την ερχόμενη Δευτέρα σε μονόωρη στάση εργασίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επιλύσει τα οποιαδήποτε προβλήματα ή ταρακουνήσει τους οποιουσδήποτε τεχνοκράτες του Υπουργείου Παιδείας, αλλά αυτό που με σιγουριά ξέρω είναι τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ως γονείς και ως Σύνδεσμος Γονέων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

 Με το κτύπημα του κουδουνιού, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με σχολεία υποστελεχωμένα, με κατάρρευση εφαρμογής νέων εκπαιδευτικών συστημάτων, με μεταθέσεις της στιγμής, με εκπαιδευτικό υλικό και βιβλία ανύπαρκτα,με άπορα και ξένα παιδιά να ψάχνουν «στέγη», με κλιματολογικές συνθήκες ανυπόφορες, με σχολικούς φυλακές φάντασμα...και τόσα αλλά!! Κανείς δεν κρατάει μαγικό ραβδί και επιλύει προβλήματα. Αλλά σίγουρα, με περισσότερη οργάνωση εκ μέρους του  Υπουργείου και των τεχνοκρατών,  πολλά από αυτά θα μπορούσαν να μην βρίσκονται καν στην υπό συζήτηση «ατζέντα».  Πέρασαν ήδη 10 ημέρες και το μόνο που επικρατεί είναι ανασφάλεια για το αύριο και μια εκπαιδευτική δομή χωρίς οργάνωση.

 Με γνώμονα τα πιο πάνω, που είμαι σίγουρη ότι, αποτελούν το ελάχιστο ανάμεσα στα τόσα άλλα που είχαν οι ίδιοι οι δάσκαλοι να αντιμετωπίσουν, δεν μπορώ παρά  να αφουγκραστώ την οποιαδήποτε αγανάκτησή  τους και να ενώσω τη φωνή μου με τη δίκη τους.

Γιατί, ως  μητέρα πάνω απ’ όλα, αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι η παροχή ποιοτικής παιδείας στα παιδιά μας σε ένα σχολικό περιβάλλον που θα προσφέρει και ποιότητα εκπαίδευσης και ασφάλεια!

Ας  εγκύψουν λοιπόν, έστω και την υστάτη, εκπαιδευτικές οργανώσεις,  ιθύνοντες και τεχνοκράτες του Υπουργείου, στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της Παιδείας και παρεμποδίζουν τους εκπαιδευτικούς από την ορθή επιτέλεση του έργου τους και ας αφήσουν στο πλάι τις οποιεσδήποτε μικροπολιτικές ή μη σκοπιμότητες!

Η Παιδεία -μαζί με την Υγεία- αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και όχι εμπόρευμα προς διαπραγμάτευση!

*Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΒ-Λανίτειο




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1714