Γονείς Δημοτικής: Το μελανό σημείο της στάσης εργασίας της ΠΟΕΔ


«Καποιοι Διευθυντές έκλεισαν τις καγκελόπορτες των σχολείων»  

ΚΥΠΕ Η μεμονωμένη στάση κάποιων διευθυντών Δημοτικών να κλείσουν τα κάγκελα των σχολείων και να τα ανοίξουν στις 8:25, ήταν το σημείο που προβλημάτισε του γονείς κατά τη σημερινή στάση εργασίας των  δασκάλων μελών της ΠΟΕΔ.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή, η απόφαση αυτή στεναχώρησε τους γονείς καθώς υπήρξαν παιδιά που έμειναν στο πεζοδρόμιο μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες των σχολείων, με το ρίσκο της ασφάλειας να αυξάνεται.
Ο κ. Χριστοφή είπε πως η στάση εργασίας των εκπαιδευτικών, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους, έχει λήξει ομαλά. Απ΄ εκεί και πέρα, πρόσθεσε, οι οργανωμένοι γονείς θεωρούν ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εισέλθουν σε ένα ειλικρινή διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για να βρεθούν οι σωστές λύσεις για το καλύτερο των παιδιών.




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Sep 23, 2019 at 05:21 PM

    Οι καθαρίστριες, οι συνοδοί και οι γραμματείς δεν μετείχαν στην απεργία. Όλα αυτά τα πρόσωπα ήταν στο σχολείο η ώρα 7:30 καθηκόντως. Άρα η ώρα 7:30 τα σχολεία ήταν ανοικτά γιατί τα πρόσωπα αυτά άνοιξαν το σχολείο για να μπουν μέσα. Άρα και τα παιδιά ήταν μέσα στο σχολείο.
    Ακόμα όμως και τα σχολεία να μην ήταν ανοικτά, εκείνος ο γονιός που αφήνει στο πεζοδρόμιο τα παιδιά του εν γνώση του ότι δεν υπάρχει προσωπικό να τα προσέχει δεν έχει την ευθύνη της ασφάλειας τους;
    Εφόσον για τα 40 λεπτά της απεργίας θα αποκοπεί ο ανάλογος μισθός, τι νόημα έχει να ζητούμε ευθύνη από κάποιον που ούτε εργάστηκε ούτε πληρώθηκε τη συγκεκριμένη περίοδο;


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










905