Σύνδεσμος Γονέων Γ΄ Δημοτικού Ιδαλίου: Γονείς, στις 17 Δεκεμβρίου κρατήστε τα παιδια σας σπίτι


Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Γονέων Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου καλεί τους γονείς την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, καλούμε όλους τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι με ολοήμερη απόχη από τα μαθήματα εις ένδειξη διαμαρτυρίας νια τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά μας σε σχέση με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Τα παιδιά μας καθημερινά εξακολουθούν να αναπνέουν καυσαέρια και αναθυμιάσεις καυσίμων τα οποία προκύπτουν από τη δράση συγκεκριμένων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή. Τονίζεται ότι η Ενορία στην οποία βρίσκεται το σχολείο, ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας, με 445 μαθητές και άλλα 125 παιδιά στο διπλανό νηπιαγωγείο, περικλείεται από 5 βιομηχανικές ζώνες (3 εκ των οποίων οχληρές), καθιστώντας τη μοναδική σε επίπεδο παραγόντων που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα ζωής και ενδεχομένως στην υγεία εμάς και των παιδιών μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε πριν είναι αργά και οι συνέπειες γίνουν μη αναστρέψιμες.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Γονέων σε έκτακτη συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε στις 10/12/2019 και αφού έλαβε υπόψη τα συνεχή παράπονα και τις έντονες ανησυχίες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας για τη σοβαρότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας, αποφάσισε ομόφωνα όπως παρθούν εκ νέου πιο δυναμικά μέτρα. Συγκεκριμένα:

  1.    Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, καλούμε όλους τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι με ολοήμερη απόχη από τα μαθήματα εις ένδειξη διαμαρτυρίας νια τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά μας σε σχέση με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν.
  2.    Παράλληλα, την ίδια μέρα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Γονέων μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου θα μεταβούν στο Προεδρικό μέγαρο νια να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ζητάμε επιτακτικά όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δράσουν άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά για να προστατεύσουν το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, την υγεία των παιδιών μας.

Δίνουμε ξανά όλοι μαζί το ηχηρό μήνυμα ότι:

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










896