Γονείς Δημοτικής Λευκωσίας για Δημοτικό Γ΄ Ιδαλίου: Η υγεία των παιδιών μας τίθεται σε κίνδυνο


Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας «εκφράζει τη δυσαρέσκεια της αναφορικά με τις συνθήκες ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων και ειδικά των 569 παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο Γ΄ Ιδαλίου και το διπλανό νηπιαγωγείο, τα οποία επηρεάζονται από το πρόβλημα ρύπανσης του αέρα που παρατηρείται τα τελευταία 5 χρόνια στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης. 

Η ύπαρξη δύο συγκεκριμένων βιομηχανιών παραγωγής ασφάλτου, που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τους το μαζούτ, με τις δραστηριότητες τους, προκαλούν καυσαέρια και αναθυμιάσεις καυσίμων στην ατμόσφαιρα, ταλαιπωρούν καθημερινά τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του σχολείου αλλά και τους κατοίκους της γύρω περιοχής!  

Τα καυσαέρια και οι αναθυμιάσεις επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής των παιδιών, καθώς υπάρχουν αναφορές για συχνή εμφάνιση πονοκέφαλου, ζαλάδας, πονόλαιμου, βήχα και τάσης εμετού.

Η υγεία των παιδιών μας θεωρούμε πως τίθεται σε κίνδυνο γεγονός που μας βρίσκει κάθετα εναντίον και θα πορευόμαστε υπέρ στα μέτρα που λαμβάνονται τόσο από τον Οικείο Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για επίλυση αυτής της κατάστασης.      

Ως οργανωμένοι γονείς προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη!»
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter488