Γονείς Νηπιαγωγείων: Ανεπαρκές το μέτρο του κλεισίματος σχολείων μόνο στην επαρχία Λευκωσίας


Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αναφέρει:

«Το Υπουργείο Υγείας έχει συστήσει μεταξύ άλλων το κλείσιμο όλων των Σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας και την αποφυγή συγκέντρωσης πέραν των 75 ατόμων ενώ επικαιροποιημένες οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών θέτουν σε υποχρεωτικό περιορισμό όσους έχουν ταξιδέψει σε σειρά δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία θεωρούμε ότι το μέτρο του κλεισίματος σχολείων μόνο στην επαρχία Λευκωσίας ως προληπτικό μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του ιού είναι ανεπαρκές . Υπάρχουν νηπιαγωγεία σε όλη την Κύπρο στα οποία φοιτούν πέραν των 75 μαθητών, ενώ αυτά επισκέπτονται σημαντικός αριθμός γονέων και προσωπικού. Καθώς η πιθανή παρουσία ασυμπτωματικών φορέων του ιού μεταξύ των μαθητών και επισκεπτών στα νηπιαγωγεία αυτά είναι δυνατό να καταστήσει την εξάπλωση του ιού ευκολότερη θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να κλείσουν τα νηπιαγωγεία παγκύπρια ώστε να διακοπεί η αλυσίδα εξάπλωσης του ιού.

Σκοπός μας δεν είναι να προκληθεί πανικός αλλά να προλάβουμε ή να περιορίσουμε την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού στα παιδιά μας»
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1159