Γονείς Νηπιαγωγείων: Εισηγήσεις νια μέτρα στήριξης μαθητών δημόσιων νηπιαγωγείων


Με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αναφέρει:

«Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και μετά την εξαγγελία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέτρων στήριξης της Οικονομίας, της Παιδείας και εργαζομένων τα οποία χαιρετίζουμε και επικροτούμε αλλά και μέτρων που εξαγγέλθηκαν από εσάς για τους μαθητές της Δημοτικής αλλά και της Μέσης Εκπαίδευσης, είναι μετά λύπης μας που παρακολουθούμε ότι κανένα συγκεκριμένο και στοχευμένο μέτρο δεν έχει εξαγγελθεί για την Προδημοτική Εκπαίδευση παρά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις σας ότι η Προδημοτική αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του Εκπαιδευτικού οικοδομήματος.

Πέραν των πιο πάνω και μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι ουδέποτε κληθήκαμε όπως οι οργανωμένοι γονείς να καταθέσουμε τις προτάσεις μας γεγονός που δείχνει την υποτίμηση του Υπουργείου Παιδείας στην Προδημοτική εκπαίδευση και στην σημασία της.

Περαιτέρω η παραγκώνιση των γονέων της Προδημοτικής δείχνει ότι δεν υπάρχει εκτίμηση στην προσφορά των γονέων αλλά και την πολύπλευρη στήριξη προς το Υπουργείο σας όλα αυτά τα χρόνια.

Έστω και έτσι ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία αποφασίσαμε να εισηγηθούμε τα πιο κάτω μέτρα τα οποία κρίνουμε απαραίτητα για να προλάβουν οι μαθητές μας να καλύψουν το Εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα:

-  Επιχορήγηση για την αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή ή υπολογιστή ταμπλέτα έως 50% και 100% για λήπτες δημόσιου βοηθήματος, πολυτέκνους ή μονογενείς με ανώτατο ποσό χορηγίας τα 400 ευρώ.

-  Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι για όσες οικογένειες δεν έχουν όπως επίσης στις ευάλωτες ομάδες για τους επόμενους 2 μήνες.

-  Ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού σε ιστοσελίδα του Υπουργείου για θέματα Προδημοτικής εκπαίδευσης.

-  Μετάδοση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων από το ημικρατικό τηλεοπτικό κανάλι για τους μαθητές της Προδημοτικής εκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες.

-  Επιχορήγηση των μαθημάτων λογοθεραπείας σε ιδιώτες επαγγελματίες.

-  Ενημέρωση των γονέων ηλεκτρονικά για δραστηριότητες και την ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

-  Το Υπουργείο να εισηγηθεί εγκεκριμένα παραμύθια που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς. Τα κείμενα αυτά να αναρτηθούν σε πλατφόρμα.

-  Επέκταση του χρόνου διδασκαλίας κατά μια ώρα ημερησίως όταν θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Παράταση της σχολικής χρονιάς μέχρι την πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Ιούλη.

Εάν κριθεί σκόπιμο η νέα σχολική χρονιά 2020-21 να αρχίσει νωρίτερα το Σεπτέμβριο.

Το κόστος των πιο πάνω μέτρων είναι μηδαμινό σε σχέση με τα ποσά που δόθηκαν για τη στήριξη της οικονομίας αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2753