Γονείς Δημοτικής: Δεν θα χρειάζoνται μάσκες για παιδιά δημοτικών σχολείων, μας είπε ο ΥΠΠΑΝ


Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής:

«Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στις 18 Αυγούστου μετά από πρόσκληση για ενημέρωση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους γονείς πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με μαθητές, βάση αναθεωρημένων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Υπάρχουν διάφορα σενάρια λειτουργίας των δημοτικών σχολείων που θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Θα γίνει προσπάθεια χρήσης μονών θρανίων για να τηρούνται οι αποστάσεις του ενός μέτρου μεταξύ των παιδιών και σε ότι αφορά τις μάσκες προστασίας, ο υπουργός ανέφερε ότι όπως και σε άλλες χώρες θα τηρηθεί η χρήση για παιδιά άνω των 12 ετών. Ως εκ τούτου δεν θα χρειάζoνται για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Σωτήρης Χριστοφή, έθεσε προς τον Υπουργό τις ανησυχίες των γονέων, αναφέροντας πως τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να ξεπεραστούν και η τηλεκπαίδευση να γίνει και να χρησιμοποιηθεί για ενισχυτική διδασκαλία. Επίσης, έθεσε το ερώτημα ποιος είναι ο σχεδιασμός για την Ειδική Εκπαίδευση και αν θα λειτουργήσουν τα Ολοήμερα Σχολεία, τα κυλικεία και διάφορα άλλα που απασχολούν τους οργανωμένους γονείς. Σε απάντηση του, ανάφερε ότι γίνονται ενέργειες όπως όλα ξεκινήσουν ομαλά πάντα βέβαια μέσα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις συμβουλές τις επιδημιολογικής ομάδας.

Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους γονείς, ότι προγραμματίζεται ακόμα μια συνάντηση μόλις παρθούν οι τελικές αποφάσεις πριν το άνοιγμα των σχολείων».




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Aug 20, 2020 at 12:23 PM

    Ελπίζω ούτε οι δάσκαλοι να φορούμε


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2544