Γονείς Νηπιαγωγείων: Φυσιολογικό, μερίδα γονέων να αποφασίζει την αποχή των παιδιών τους


«Συμφωνούμε με τη φυσική παρουσία των παιδιών μας στα σχολεία και τη δια ζώσης εκπαίδευση εφόσον λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια και υγεία»

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων ανακοινώνει ότι:   

‘Παραβρέθηκε σε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στις 24/10/2020, στην οποία έλαβαν μέρος οι Συνομοσπονδίες Γονέων όλων των βαθμίδων, για το θέμα της μη προσέλευσης μαθητών σε διάφορα σχολεία λόγω κρουσμάτων κορονοιού. Στη συνάντηση ζητήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας η συνδρομή και των Συνομοσπονδιών ούτως ώστε να αποφεύγεται το αυθαίρετο κλείσιμο των σχολείων. Ξεκαθαρίστηκε ότι υπεύθυνο για την αναστολή λειτουργίας ενός σχολείου είναι το ΥΠΠΑΝ μετά από συστάσεις και συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα.

Αναφέραμε στον ΥΠΠΑΝ ότι η Συνομοσπονδία Προδημοτικής απορροφά αρκετούς κραδασμούς και ανησυχίες των γονέων στις περιπτώσεις που εμφανίζονται θετικά κρούσματα στα Νηπιαγωγεία μας ή όταν παιδιά των Νηπιαγωγείων έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αν και δεν άπτεται της αρμοδιότητας μας, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους Συνδέσμους-Μέλη μας πάντοτε εντός των όρων του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Πέραν τούτου όμως είναι φυσιολογικό λόγω του φόβου της επέκτασης του κορονοιού αλλά και της έλλειψης ενημέρωσης ή και κατευθυντήριων γραμμών από τους αρμόδιους φορείς, μερίδα γονέων να αποφασίζει την αποχή των παιδιών του από τους χώρους των Νηπιαγωγείων.

Ο ΥΠΠΑΝ ανέφερε πως το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να επιλυθεί με τη δημιουργία και λειτουργία του κεντρικού φορέα για την διαχείριση περιστατικών κρουσμάτων στους σχολικούς χώρους.

Εισηγηθήκαμε την εισαγωγή κατευθυντήριων γραμμών για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση κρούσματος και ενημέρωση των Διευθύνσεων των σχολείων αλλά και των Επαρχιακών Τμημάτων του Υπουργείου ούτως ώστε οι γονείς και οι Σύνδεσμοι να ενημερώνονται άμεσα για τις αναμενόμενες ενέργειες. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς θα γνωρίζουν για τα επόμενα βήματα και θα αποφεύγεται το κλείσιμο οποιουδήποτε σχολείου. Επιπλέον ζητήθηκε όπως οι κατευθυντήριες αυτές γραμμές να κοινοποιηθούν και στις Συνομοσπονδίες όλων των βαθμίδων.

Τέλος ως Συνομοσπονδία τασσόμαστε δίπλα στο ΥΠΠΑΝ για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κλεισίματος σχολείων χωρίς την προηγουμένως έγκριση του ΥΠΠΑΝ και επαναλαμβάνουμε ότι συμφωνούμε με τη φυσική παρουσία των παιδιών μας στα σχολεία και την δια ζώσης εκπαίδευση εφόσον πάντοτε λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1696