Γονείς Νηπιαγωγείων: Η φυσική παρουσία παιδιών στο σχολείο, δεν είναι πιο σημαντική από την υγεία τους


Διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας ότι θα υπάρξει κατανόηση και δεν υπάρξουν επιπτώσεις, για τη μερίδα γονέων που θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι

Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων ενημερώνει:  

«Η εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι η Δημοτική, Μέση και η Μέση Τεχνική Εκπαίδευση θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους παρέχοντας εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 ενώ η φοίτηση στα νηπιαγωγεία θα γίνεται με φυσική παρουσία των μαθητών, μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Νηπιαγωγείων.

Αν και ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία έχουμε την πάγια θέση ότι η φοίτηση με φυσική παρουσία των μαθητών είναι σαφέστατα προτιμητέα και είναι αδύνατον να αντικατασταθεί πλήρως από όποια μορφή εξ αποστάσεως διδασκαλία, θεωρούμε ότι η φυσική παρουσία των παιδιών στο σχολείο δεν είναι περισσότερο σημαντική από την υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας, αλλά και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Ως εκ τούτου, στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον ΥΠΠΑΝ, καταθέσαμε τους προβληματισμούς μας και ζητήσαμε εξηγήσεις ως προς την ειλημμένη απόφαση. Η απάντηση που λάβαμε, ήταν ότι τα Νηπιαγωγεία θα συνεχίσουν με φυσική παρουσία καθότι τα κρούσματα στα Νηπιαγωγεία δεν ήταν πολλά και ότι με τη φυσική παρουσία των μαθητών στα Νηπιαγωγεία θα διευκολυνθούν οι γονείς στην απρόσκοπτη μετάβαση στις εργασίες τους. Η απάντηση αυτή, δεν μας έχει ικανοποιήσει ούτε μας έχει καθησυχάσει, παρόλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας να αποφασίσουμε πότε τα σχολεία λειτουργούν με φυσική παρουσία των παιδιών και πότε όχι.

Ακόμα και τώρα αναμένουμε ότι θα μας δοθούν επιστημονικά τεκμηριωμένες εξηγήσεις στη βάση των πιθανοτήτων διασποράς της πανδημίας μέσα από τα ανοικτά νηπιαγωγεία, λαμβάνοντας υπόψιν την παρουσία περισσότερων επιθετικών στελεχών του ιού λόγω μεταλλάξεων και στη χώρα μας.

Επιπλέον, γνωρίζοντας ότι μερίδα γονέων θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά του στο σπίτι είτε γιατί αυτά εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες είτε λόγω φόβου που δημιουργήθηκε για την Πανδημία, ζητήσαμε από το αρμόδιο Υπουργείο να δείξει την πρέπουσα κατανόηση ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις προς αυτή τη μερίδα γονέων. Δείχνοντας κατανόηση ο ΥΠΠΑΝ, μας διαβεβαίωσε προφορικά, ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις προς αυτή τη μερίδα γονέων. Είναι δεδομένο πως η μειωμένη παρουσία παιδιών στα δημόσια νηπιαγωγεία διευκολύνει παρά να δυσκολεύει τους σχεδιασμούς και τα μέτρα προστασίας. Αναμένουμε δε ότι το ΥΠΠΑΝ θα εμπλουτίσει με εκπαιδευτικό υλικό τις ιστοσελίδες των νηπιαγωγείων ή θα δημιουργήσει κεντρικό ιστοχώρο που θα απευθύνεται αποκλειστικά προς τα παιδιά της Προδημοτικής εκπαίδευσης, εμπλουτισμένο με διαδραστικές εφαρμογές, βίντεο με διηγήσεις παραμυθιών - χειροτεχνίες αλλά και έντυπο υλικό για εξάσκηση των παιδιών που παραμένουν στα σπίτια τους βασισμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα της Προδημοτικής εκπαίδευσης.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως Οργανωμένοι γονείς είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο και να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ούτως ώστε η Πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αναχαίτηση της να έχουν κάθε δυνατό επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να αφήσουν αρνητικά κατάλοιπα στα παιδιά μας».

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


692