Γονείς Δημοτικής: Ν’ αφιερωθεί χρόνος για βοήθεια και προσαρμογή των μαθητών στα νέα δεδομένα


 Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «εκφράζει την ικανοποίηση της για το άνοιγμα των δημόσιων δημοτικών σχολείων και την επιστροφή των μαθητών, μετά από αρκετές εβδομάδες, στις σχολικές αίθουσες.

Θέση μας είναι ότι η συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης των μαθητών θα πρέπει να είναι προτεραιότητα, τόσο για μαθησιακούς όσο και συναισθηματικούς λόγους. Γι’ αυτό, με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αναμένεται ότι θα αφιερωθεί χρόνος, όχι μόνο για την κάλυψη της διδακτέας ύλης αλλά και παροχή βοήθειας για προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Αν και συχνά αναφέρουμε ως ήρωες της πανδημίας, τους εργαζόμενους στο τομέα της υγείας, θα θέλαμε να τονίσουμε την σημαντική συμβολή και εξαιρετική δουλειά πρωτίστως των εκπαιδευτικών μας, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι έχουν συμβάλει στη διατήρηση του ψηλού επιπέδου της Παιδείας.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στους γονείς αλλά και στα παιδιά ότι η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας και των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην θετική επιδημιολογική εικόνα της χώρας που επέτρεψε το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Ευχή όλων μας, είναι να συνεχίσουμε με υπευθυνότητα την προσπάθεια για να διατηρηθούν τα σχολεία ανοικτά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










896