Δυσαρέσκεια Γονέων Δημοτικής για απαγόρευση των εκδηλώσεων την Τσικνοπέμπτη


Η Συνομοσπονδία καλεί να μην προβούν στη διοργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης και ν' αποφύγουν την προμήθεια εδεσμάτων

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ενημερώνει:

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, διαδικτυακή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου, με εκπροσώπους της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ενημέρωση των εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων των Γονέων/Κηδεμόνων σχετικά με εκδηλώσεις οι οποίες συνηθίζεται να πραγματοποιούνται την ημέρα της Τσικνοπέμπτης σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Οι εκπρόσωποι των Γονέων/Κηδεμόνων που παρευρέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν από τον Υπουργό για την απόφασή του για αναστολή οποιασδήποτε εκδήλωσης την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στις σχολικές μονάδες. Τόνισε, ότι οι εκδηλώσεις οι οποίες συνήθως πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο, αυτή την στιγμή αντιβαίνουν στα όσα προβλέπονται από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και τα μέτρα που έχει υιοθετήσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Σημείωσε την αναγκαιότητα τήρησης των πρωτοκόλλων και υγειονομικών μέτρων, έτσι ώστε σύντομα να επιστρέψουν με φυσική παρουσία οι μαθητές/τριες και των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και να επαναλειτουργήσουν φροντιστήρια και απογευματινές δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικής, κ. Σωτήρης Χριστοφή, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι τα παιδιά μετά από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού έχουν την ανάγκη για συμμετοχή σε δράσεις, ιδιαίτερα όπως αυτές που πραγματοποιούνται τη συγκεκριμένη μέρα. Τόνισε, ότι η Τσικνοπέμπτη δίνει σε πολλούς Συνδέσμους Γονέων/Κηδεμόνων την ευκαιρία να συμμετέχουν από κοινού σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές/τριες κάτι που συμβάλλει θετικά και στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορες πιθανές λύσεις όμως, όπως τελικά διαφάνηκε, η τήρηση των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια πρώτα απ’ όλα των παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους είναι αυτό που προέχει.

Συνεπώς, με βάση και την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας καλούμε όλους τους Συνδέσμους Γονέων/Κηδεμόνων όπως συμμορφωθούν με τις οδηγίες και δεν προβούν στη διοργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης. Θεωρούμε ότι ακόμη και η προμήθεια εδεσμάτων»




Comments (1)

  1. Ανδρέας Γεωργίου:
    Mar 01, 2021 at 10:41 PM

    Δεν κατανοώ τους λόγους για τους οποίους παραπονιούνται οι γονείς. Μπορεί οι μαθητές να έχουν μείνει αρκετό καιρό σπίτι μόνο που αυτό δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την διοργάνωση εκδηλώσεων. Πρέπει οι γονείς να καταλάβουν ότι ζούμε σε ειδικές συνθήκες και πως οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1175