Γονείς Νηπιαγωγείων: Παρά τη διαφωνία μας, οι γονείς να τηρούν τα Πρωτόκολλα, όχι μόνο την Τσικνοπέμπτη


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων  και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αναφέρει:

«Στις 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου με εκπροσώπους των Οργανωμένων Γονέων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ενημέρωση των Οργανωμένων Γονέων για τις εκδηλώσεις στους χώρους των Σχολικών Μονάδων την ημέρα της Τσικνοπέμπτης 4 Μαρτίου 2021.

Ο ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε τους προέδρους των τριών Συνομοσπονδιών για την απόφαση του να αναστείλει όλες τις εκδηλώσεις στους χώρους των Σχολικών Μονάδων. Στήριξε την απόφαση του στην αναγκαιότητα της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για τον περιορισμό εξάπλωσης της Πανδημίας, ιδιαίτερα όπως ανέφερε αυτές τις μέρες που γίνονται προσπάθειες για να επανέλθουν στους σχολικούς χώρους και οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Ζήτησε από τους οργανωμένους Γονείς να στηρίξουν την απόφαση του Υπουργείου και επανέλαβε την αναγκαιότητα τήρησης των Πρωτοκόλλων και των Διαταγμάτων που εκδόθηκαν από τον Υπουργό Υγείας.

Λαμβάνοντας τον λόγο αρχικά εκφράσαμε την δυσαρέσκεια και διαφωνία μας με την απόφαση του ΥΠΠΑΝ καταθέτοντας προτάσεις και επιχειρήματα, τα οποία υποστηρίξαμε, για συγκεκριμένες εκδηλώσεις οι οποίες δεν θα αντιβαίνουν των όρων των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Εξηγήσαμε στον ΥΠΠΑΝ ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται στα παιδιά μας λόγω της Πανδημίας επηρέασαν αρνητικά την ψυχολογία τους και οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός του συνηθισμένου προγράμματος θα ανατρέψει αυτή την αρνητικότητα και θα τονώσει την ψυχολογία τους. Αναφέραμε πως οι μαθητές της δικής μας βαθμίδας ούτως ή άλλως για την σίτιση τους μεταφέρουν φαγητό από το σπίτι το οποίο καταναλώνουν σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο κάθε τάξη ξεχωριστά, ενώ οι μαθητές του Ολοήμερου σχολείου σιτίζονται από συγκεκριμένα πιστοποιημένα εστιατόρια με ατομικές μερίδες. Ζητήσαμε την ημέρα της Τσικνοπέμπτης να μας επιτραπεί να προσφέρουμε στους μαθητές μας φαγητό σε ατομική μερίδα το οποίο θα καταναλώσουν με βάση τις καθημερινές τους συνήθειες. Ο ΥΠΠΑΝ διαφώνησε και ανέφερε ότι δεν μπορεί να διαφοροποιήσει την απόφαση του για την δική μας βαθμίδα, γεγονός που δεν μας βρίσκει σύμφωνους αφού σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν διαφοροποίησε τις θέσεις και αποφάσεις του για την δική μας βαθμίδα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τέλος εξηγήσαμε στον ΥΠΠΑΝ ότι οι Οργανωμένοι Γονείς της δικής μας βαθμίδας αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης και δείχνοντας υπευθυνότητα, ακύρωσαν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις οι οποίες περιλάμβαναν ετοιμασία εδεσμάτων εντός των σχολικών χώρων.

Παρά τις προσπάθειες μας και τα λογικά μας επιχειρήματα δεν έγινε κατορθωτό να ανατρέψουμε την απόφαση του ΥΠΠΑΝ ο οποίος κατέληξε ότι η τήρηση των Πρωτοκόλλων και οι προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της Πανδημίας δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε χαλάρωση αλλά ούτε οποιαδήποτε διαφοροποίηση των αποφάσεων για κάποια από τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Παρά τη διαφωνία μας η τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων αποτελεί προτεραιότητα και καλούμε τους συνδέσμους γονέων να τηρούν τα Πρωτόκολλα όχι μόνο την Τσικνοπέμπτη αλλά γενικά».

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


594