Δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγ. Θεοδώρου Πάφου


Αποχή από τα μαθήματά τους τις δύο πρώτες διδακτικές περιόδους πραγματοποίησαν το πρωί οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου Πάφου, με την πλήρη συμπαράσταση του συνδέσμου γονέων.  Γονείς και μαθητές ήθελαν με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους  για την επίταξη όπως είπαν από το Υπουργείο Παιδείας της κλειστής αίθουσας πολλαπλής χρήσης  του σχολείου για σκοπούς  διεξαγωγής rapid test. Και αυτό τη ίδια ώρα που το Γυμνάσιο είναι το μοναδικό στην Πάφο αθλητικό σχολείο το οποίο μάλιστα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις  αίθουσες.

Η συγκεκριμένη αίθουσα λειτουργούσε για την πρωινή προπόνηση 3 τμημάτων του σχολείου. Μετά την εξέλιξη αυτή, τα παιδιά  θα μεταφέρονται σε άλλο χώρο εκτός σχολείου, στο κλειστό γήπεδο Αφροδίτη, όπου εκεί προπονούνται και άλλες ομάδες και είναι άγνωστο αν λαμβάνονται και σε ποιο βαθμό τα μέτρα προστασίας.

Το  σχολείο  ανεγέρθηκε για να φοιτούν σ’ αυτό 400 μαθητές σε 16 τμήματα. Σήμερα ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται γύρω στους 600, οι οποίοι πρέπει να κατανεμηθούν σε 26 τμήματα ενώ οι διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας είναι μόνο 18.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Γιώργος Γεωργίου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του γιατί το Υπουργείο Παιδείας χωρίς  να συζητήσει το όλο θέμα, εκ των προτέρων  με την ομοσπονδία γονέων πήρε την απόφαση αυτή  αφήνοντας το αθλητικό σχολείο χωρίς αίθουσα για την προπόνηση των μαθητών.  

Ο κ. Στέφανος Σάββας  εκ  μέρους της τοπικής ομοσπονδίας γονέων  βρίσκει δικαιολογημένη την εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών και του συνδέσμου γονέων.  Για την ενέργεια αυτή του υπουργείου δήλωσε πως δεν ενημερώθηκε η ομοσπονδία γονέων ούτε και ζητήθηκε η άποψη κανενός. Ωστόσο όλοι, είπε, αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να εξυπηρετηθεί το κοινό και να μην στέκεται σε ουρές ατέλειωτες, όμως θα έπρεπε να εξευρεθεί άλλος χώρος ακόμα και σχολικές αίθουσες, όχι όμως η συγκεκριμένη  του μοναδικού αθλητικού σχολείου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1173