Χαρ. Διονυσίου: Θα μπορούσε να γίνει διαφοροποίηση ή αναστολή στον θεσμό των τετραμήνων Γ΄ Λυκείου


«Υπάρχουν απορίες σχετικά με το γεγονός όταν θα εντοπίζονται θετικά κρούσματα μέσα στην τάξη, τι θα γίνεται με τους εμβολιασμένους και τα παιδιά που έχουν νοσήσει, θα θεωρούνται επαφές και θα παραμείνουν στο σχολείο, θα πάνε στο σπίτι, θα συνεχίσουν στο σχολείο;»

Προβληματισμό γιατί και η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με τα προβλήματα της πανδημίας, εκφράζει, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου. Ερωτηθείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αν θα έχουν συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο κ. Διονυσίου είπε ότι «σίγουρα θα θέλουμε να έχουμε μια συνάντηση με τον Υπουργό όσον αφορά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

«Σίγουρα μας προβληματίζει, γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι θα ξεκινήσει και η νέα χρονιά με τα προβλήματα της πανδημίας», ανέφερε. Πλέον, πρόσθεσε, «υπάρχουν διάφορες κατηγορίες μαθητών. Υπάρχουν οι εμβολιασμένοι, υπάρχουν οι μαθητές που έχουν νοσήσει, υπάρχουν οι μαθητές που αρνούνται, αλλά φυσικά εκεί θα ακολουθείται ότι στο σχολείο θα μπαίνει όποιος έχει το Safepass». Παράλληλα, συμπλήρωσε, «υπάρχουν απορίες σχετικά με το γεγονός όταν θα εντοπίζονται θετικά κρούσματα μέσα στην τάξη, τι θα γίνεται με τους εμβολιασμένους και τα παιδιά που έχουν νοσήσει, θα θεωρούνται επαφές και θα παραμείνουν στο σχολείο, θα πάνε στο σπίτι, θα συνεχίσουν στο σχολείο;»

Όπως είπε ο κ. Διονυσίου, «εμείς ξεκάθαρα είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά είναι σεβαστή και η άλλη άποψη και εναπόκειται στην κάθε οικογένεια, στον κάθε άνθρωπο τι θα αποφασίσει σχετικά με τον εμβολιασμό. Απλώς στα σχολεία θα τηρούνται κάποιοι κανονισμοί με την είσοδο στο σχολείο με το Safepass», σημείωσε. Ανέφερε, παράλληλα, ότι για την Γ΄ Λυκείου φέτος «θα έχουμε το θεσμό με τα τετράμηνα και το διαχωρισμό των Παγκύπριων Εξετάσεων όπως προβλέπει η Νομοθεσία».

«Ήταν κάτι που το γνωρίζαμε από το 2017 που ψηφίστηκε η Νομοθεσία. Σίγουρα κάτω από τις συνθήκες που έχουν περάσει οι νέοι τελειόφοιτοι από τον Μάρτη του 2020 που ήταν Α΄ Λυκείου σε σχέση με την πανδημία, θα μπορούσε να γίνει μια διαφοροποίηση ή μια αναστολή στο θεσμό των τετραμήνων για την Γ΄ Λυκείου. Μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτό, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η συνέχεια σε αυτό το κομμάτι», πρόσθεσε. Όπως είπε, «η απάντηση που έχουμε πάρει από το Υπουργείο είναι ότι θα εφαρμόσει τη νομοθεσία του 2017, όπως είναι υπόχρεο να την εφαρμόσει».

«Εμείς θα επιδιώξουμε την πίεση προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα, γιατί θεωρούμε ότι θα καταστεί το δημόσιο σχολείο ένα εξεταστικό κέντρο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπου πλέον θα επικεντρώνονται στις δύο εξετάσεις των τετραμήνων, μετά στις παγκύπριες και άρα θα χαθεί η ποιότητα που θέλουμε να υπάρχει στο δημόσιο σχολείο», συμπλήρωσε. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε ότι δεν ξέρει πότε θα οριστεί η συνάντηση με Υπουργό Παιδείας.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι «θα πρέπει ξεκάθαρα το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί για τα παιδιά που θα αρνούνται να προσκομίζουν safepass για την είσοδο στο σχολείο και θα παραμένουν στο σπίτι, τι εκπαίδευση θα τους παρέχει: Σύγχρονη, ασύγχρονη, θα υπάρχουν απουσίες;. Όλα αυτά δεν πρέπει να αιωρούνται, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες απαντήσεις, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιά», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1104