Γονείς Δημοτικής: Οι αρμόδιοι να οδηγήσουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης


Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης «καταδικάζει απερίφραστα, τόσο τη βομβιστική επίθεση σε Δημοτικό Σχολείο της Λεμεσού όσο και την κακόβουλη πυρκαγιά σε σχολείο της Λευκωσίας τα ξημερώματα της Πέμπτης όπου προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στα κτήρια και σε εξοπλισμό. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας αλλά και απαίτηση των Οργανωμένων Γονέων, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ήταν να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και να εφαρμοστούν μέτρα, ώστε να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά με ασφάλεια. Τα σημερινά περιστατικά οδηγούν στο κλείσιμο δύο σχολείων και στερούν από τα παιδιά μας την εκπαίδευση στο φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, σε όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά που βίωσαν τις συνέπειες από τις ενέργειες αυτές και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους.

Πρέπει ως δημοκρατική κοινωνία, να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών μας και του δικαιώματος του πολίτη για ασφάλεια. Καλούμε το κράτος και τους αρμοδίους να εξαντλήσουν όλα τα μέσα και να οδηγήσουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης».




Comments (1)

  1. Ανδρέας Γεωργίου:
    Dec 04, 2021 at 11:00 AM

    "απαίτηση των Οργανωμένων Γονέων, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ήταν να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και να εφαρμοστούν μέτρα, ώστε να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά με ασφάλεια"

    Αν ήθελαν τα σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια οι οργανωμένοι γονείς, τότε γιατί διαμαρτύρονταν για την μάσκα και τα τεστ;


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










755