Γονείς Δημοτικών Λευκωσίας: Να διασφαλιστεί η προστασία και η ασφάλεια του χώρου του σχολείου


Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας ανακοινώνει ότι «πρώτα θέλει να ευχαριστήσει την πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με την εφαρμογή των Υγειονομικών περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύει στα Δημοτικά Σχολεία από τη Δευτέρα 29/11/21, έχουν συμπεριφερθεί υπεύθυνα, πολιτισμένα και κυρίως με σεβασμό προς την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Παράλληλα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κακόβουλων ενεργειών σε Δημοτικά σχολεία τόσο στη επαρχία μας όσο και σε άλλες επαρχίες, θα ήθελε να εκφράσει τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για τα τελευταία αυτά γεγονότα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι - καταφύγιο των παιδιών μας εκφράζουμε τη σοβαρή ανησυχία μας, σε σχέση με την προστασία και ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια των σχολικών μονάδων.

Δυστυχώς όλα αυτά που βιώνουν τα παιδιά μας τα τελευταία 2 χρόνια με αποκορύφωμα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ωρών, έχουν αρνητικό μαθησιακό και κοινωνικό- συναισθηματικό  αντίκτυπο πάνω στα παιδία μας.

Θερμή παράκληση, προς τους αρμοδίους, είναι να κατευθύνουν τις όποιες διαμαρτυρίες, διαφωνίες και συζητήσεις μακριά από το χώρο του σχολείου και μακριά από τα μάτια των παιδιών μας.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση των αρμόδιων για να διασφαλιστεί η προστασία και η ασφάλεια του χώρου του σχολείου. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ να προστατεύσετε την παιδεία μας.

Τα παιδιά μας είναι για όλους μας τα πολυτιμότερά μας αγαθά! Αναμένουμε την άμεση λήψη μέτρων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










664