Προβληματισμοί Γονέων Δημοτικής στον ΥΠΑΝ για τους πιθανούς τρόπους εφαρμογής του test to stay


Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει ότι «πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σήμερα 13 Ιανουαρίου, για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τη ομαλή λειτουργία των σχολείων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρουν αυτά και γενικότερα η πανδημία, τόσο στον μαθησιακό όσο και στον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Μεταφέρθηκε από τον Υπουργό, ότι τα σχολεία λειτουργούν ομαλά με μικρές εξαιρέσεις. Ο κύριος Πρόδρομος Προδρόμου, αποδέχτηκε το αίτημα των Οργανωμένων Γονιών για δημόσιο ανοιχτό διάλογο μεταξύ τους αλλά και με την ΠΟΕΔ για να ξεκαθαρίσουν οποιαδήποτε θέματα προκύπτουν, ώστε οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν ομαλά.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής μετέφερε τους προβληματισμούς της και έκανε συγκεκριμένες παρατηρήσεις σχετικά με τους πιθανούς τρόπους εφαρμογής του «test to stay». Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι το ΥΠΠΑΝ επεξεργάζεται τους πιθανούς τρόπους υλοποίησης του συγκεκριμένου μέτρου και θα ενημερώσει για την απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Οργανωμένοι Γονείς έφεραν στην προσοχή του Υπουργού, την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου και υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων για αντιστάθμιση των αρνητικών επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία στην ψυχοσυναισθηματική σύνθεση των παιδιών και στα μαθησιακά αποτελέσματα. Οι Γονείς, παρέδωσαν στον Υπουργό διάφορες μελέτες και έρευνες που έγιναν στην Ευρώπη από Οργανισμούς, όπως η UNICEF και αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια, που καταδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και το θετικό αντίκτυπο που έχει η αξιοποίηση της Τεχνολογίας κάτω από τέτοιες περιστάσεις. Ο Υπουργός, αναγνώρισε τις συνέπειες που έχει η πανδημία και διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει επίσημα την αξιολόγηση της κατάστασης με τη διάθεση ερωτηματολογίου προς τα παιδιά.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ιφιγενείας 73, 2003 Στρόβολος, Λευκωσία ΤΗΛ.22466022 - ΦΑΞ.22466005

[email protected]_______________

Στο τέλος, συζητήθηκαν θέματα όπως η Μεταναστευτική Βιογραφία και η Παραβα- τικότητα. Ενημερώθηκαν, ότι πλέον θα σχεδιαστούν δράσεις όπου τα παιδιά θα πρέπει να φτάσουν σε επίπεδο Β1 εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ώστε να ενταχθούν ομαλά στην τάξη.

Τόσο το Υπουργείο όσο και οι Γονείς, τόνισαν την σημασία τήρησης ανοικτών σχολείων και υποσχέθηκαν να παραμείνουν σε τακτή επικοινωνία ώστε να υλοποιηθούν τα όσα συζητήθηκαν».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


560