Γονείς Δημοτικής: Να οριστεί ο αριθμός κρουσμάτων που θα κλείνει το τμήμα


Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει ότι «πραγματοποίησε συνάντηση με τους Υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Υγείας, τον επιδημιολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Τσιούτη καθώς και τους Οργανωμένους Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις όλων των βαθμίδων, σήμερα 31 Ιανουαρίου 2022, στο Υπουργείο Οικονομικών, για συζήτηση, ενημέρωση και ανατροφοδότηση σχετικά με το μέτρο «test to stay».

H κα. Καρολίνα Στυλιανού, του Υπουργείου Υγείας, ξεκαθάρισε στους παρευρισκόμενους ότι, από αύριο θα υπάρχει κινητή μονάδα σε όλα τα σχολεία των πόλεων όπου θα διενεργεί την εξέταση. Όσον αφορά τα σχολεία της υπαίθρου και σχολεία απομονωμένων περιοχών θα συνεχίσουν με το σχέδιο της ομαδοποίησης μέχρι εξεύρεσης μονάδων για όλα τα σχολεία.

Ο Δρ. Τσιούτης έφερε στην προσοχή όλων ότι, με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου γύρω στο 65% των παιδιών που ήταν στενές επαφές, δεν στερήθηκαν τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Οι Οργανωμένοι Γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης, συζήτησαν και έφεραν στην προσοχή των Υπουργών και του Επιδημιολόγου, ότι χρειάζεται να οριστεί ο αριθμός κρουσμάτων όπου θα κλείνει το τμήμα. Παράλληλα, επισήμαναν την ανεπαρκή στελέχωση των συνεργείων (1 άτομο για κάθε συνεργείο) όπου δημιουργεί καθυστέρηση. Αρκετά σχολεία δεν έχουν κλειστές αίθουσες για να διενεργείται το μέτρο συνεπώς χρειάζεται να βρεθούν λύσεις. Τέθηκε θέμα αν θα πρέπει να περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο μέτρο ούτως ώστε να αυξηθεί η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σχετικά με την ύπαιθρο και τις ορεινές απομακρυσμένες περιοχές, θα συνεχίσουν την υλοποίηση του μέτρου ομαδοποίησης στις σχολικές μονάδες και για το λόγο ότι θα εισέρχονται άτομα από άλλα σχολεία, οι γονείς εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για θέματα ασφάλειας και υγείας. Για τις συγκεκριμένες μονάδες που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με αυτό το σύστημα, τέθηκε το θέμα έγκυρης και σωστής επικοινωνίας με τους Γονείς.

Καταληκτικά, οι Γονείς εισηγήθηκαν να τους επιτρέψει το Υπουργείο να συνοδεύουν τα παιδιά στον σχολικό χώρο για την εξέταση. Επίσης, οι υφιστάμενες Μονάδες που διενεργούν ραπιτ τεστ να έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν και το μέτρο test to stay για διευκόλυνση όλων.

Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε τους αρμόδιους για την ευκαιρία που μας έδωσαν για να προβάλουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να καταθέσουμε τις εισηγήσεις μας, έτσι ώστε να εξομαλυνθούν τα θέματα που αντιμετωπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα. Σκοπός όλων, είναι η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας έτσι ώστε τα παιδιά μας να λαμβάνουν ποιοτική, ισότιμη και ισόποση εκπαίδευση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1405