Γονείς Νηπιαγωγείων: Κανένας αρμόδιος δεν λαμβάνει υπόψη τους γονείς και τα παιδιά μας


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αναφέρεται στην εφαρμογή του υποχρεωτικού Rapid Test στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και σημειώνει τα εξής:

«Μετά την πάροδο μιας εβδομάδας από την εφαρμογή του υποχρεωτικού Rapid Test στους μαθητές των Νηπιαγωγείων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά ούτε και πέτυχε τον σκοπό του, κάτι το οποίο δηλώναμε σθεναρά από την αρχή.

Σε Παγκύπρια έρευνα που προχωρήσαμε μέσω των Συνδέσμων Μελών μας διαφάνηκε ότι με την εφαρμογή του υφιστάμενου μέτρου όχι μόνο δεν εντοπίζονταν έγκαιρα τα θετικά κρούσματα αλλά προκλήθηκε ανεπιθύμητη ταλαιπωρία στα παιδιά μας. Σήμερα και μετά την πάροδο μιας εβδομάδας από την εφαρμογή του μέτρου πέραν του 50% των τμημάτων των Νηπιαγωγείων μας παραμένουν κλειστά ενώ τα κρούσματα δεν εντοπίζονται μόνο την ημέρα που διενεργούνται τα Rapid Test αλλά και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου παιδιά από την 01/01/2022 μέχρι και σήμερα απουσιάζουν πέραν των 6 εβδομάδων από το νηπιαγωγείο λόγω του ότι κρίνονται ως επαφές χωρίς ουδέποτε να νοσήσουν.

Όπως έντονα αναφέραμε τις προηγούμενες μέρες, το μέτρο εφαρμόστηκε μόνο για την ικανοποίηση αιτημάτων συγκεκριμένου συνόλου και δεν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός το οποίο και επιβεβαιώθηκε από την εικόνα που υπάρχει σήμερα.

Παρά τις αμφιβολίες που εξέφρασαν μερικοί ότι οι γονείς δεν θα ήταν συνεπείς στον έλεγχο αποδείξαμε ότι σε όλο αυτό οι ΜΟΝΟΙ που φάνηκαν συνεπείς είναι οι γονείς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με σοβαρότητα στον έλεγχο των παιδιών τους ανεξάρτητα αν η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ των Self-Test.

Το βάρος της ευθύνης για την αποτυχία του μέτρου, την ταλαιπωρία και την ψυχολογική πίεση που ασκείται στα παιδιά μας δεν την φέρει μόνο το Υπουργείο Υγείας που κατέθεσε το συγκεκριμένο μέτρο αλλά και η ΠΟΕΔ που το εισηγήθηκε. Πέρασαν 10 ημέρες και οι αρμόδιοι ακόμα δεν έχουν διευθετήσει συνάντηση για να συζητήσουν μαζί μας την εφαρμογή του Test to Stay το οποίο εισηγηθήκαμε πριν ενάμιση μήνα.

Τον ερασιτεχνισμό και την αδιαφορία μερικών δυστυχώς τα πληρώνουν οι γονείς και τα παιδιά μας. Όλη αυτή την περίοδο απραξίας, γονείς έχουν χάσει την δουλειά τους διότι αναγκάζονται να παραμένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους τα οποία κρίνονται ως επαφές. Αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα αφού υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων για την ειδική άδεια, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους εργοδότες τους αφού καλούνται να απουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις εργασίες τους, τα παιδιά έχουν χάσει την όρεξη για το σχολείο και παρουσιάζουν σημαντικά κενά όσον αφορά την μάθηση γεγονός το οποίο θα γίνει πιο έντονο κατά την πορεία τους στο Δημοτικό σχολείο.

Ως γονείς δεν πρόκειται να παραμείνουμε σιωπηλοί σε όλο αυτό που συμβαίνει εις βάρος μας και εις βάρος των παιδιών μας και ούτε πρόκειται να το ανεχτούμε. Αν και μετά την συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν αναποτελεσματικά και χωρίς ουσία μέτρα τα οποία ασκούν πίεση στην ψυχολογία των παιδιών μας τότε θα συνέλθει το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας μας για να αποφασίσει σε ποια μέτρα θα προχωρήσουμε αφού πλέον δεν φαίνεται το Κράτος να ενδιαφέρεται για εμάς και για τα παιδιά μας.

Για ακόμα μια φορά η Προδημοτική Εκπαίδευση αφήνεται στο έλεος της. Δύο χρόνια με την Πανδημία και ακόμα κανένας αρμόδιος δεν λαμβάνει υπόψη τους γονείς και τα παιδιά μας. Είναι υποχρέωση του Κράτους και των αρμοδίων να στηρίξουν την Προδημοτική εκπαίδευση και όχι να εφαρμόζουν πειραματικά, ανούσια και αναποτελεσματικά μέτρα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1140