Προβληματισμοί Γονέων για τους κανονισμούς λειτουργίας σχολείων Δημοτικής


«Στη Βουλή αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολικών μονάδων να σταλούν πίσω στο υπουργείο για εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση. Συμφωνήθηκε ότι θα ξεκινήσει ξανά ο διάλογος με το ΥΠΠΑΝ τον Μάρτιο».

Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει ότι «παρευρέθηκε την Τετάρτη 9/11/22, σε Νομοθετική συνεδρία στη Βουλή, με θέμα τους κανονισμούς λειτουργίας των Δημοσιών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης. Η συνεδρία έγινε στην παρουσία Εκπροσώπων του ΥΠΠΑΝ, του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ) , της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, του Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ) Κύπρου, του Παγκύπριου Σύνδεσμου για Άτομα με Αυτισμό καθώς και εκπροσώπων της ΠΟΕΔ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι οι κανονισμοί λειτουργίας που αποστάλθηκαν είναι προϊόν δημοσίου διαλόγου που ξεκίνησε το 2016 μεταξύ του ΥΠΠΑΝ, της ΠΟΕΔ και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και έτυχε νομικής επεξεργασίας και τροποποίησης.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, έθεσε τους προβληματισμούς του ως προς πολλά από τα θέματα που αφορούσαν τους κανονισμούς όπως το ολοήμερο σχολείο, την ενιαία εκπαίδευση, την αξιολόγηση των μαθητών, τις εκπαιδευτικές εκδρομές, την ασφάλεια των μαθητών, και το χειρισμό περιστατικών βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μετά την τοποθέτηση όλων των παρευρισκόμενων, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολικών μονάδων να σταλούν πίσω στο υπουργείο για εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση, αφού ο διάλογος γι’ αυτά τα θέματα ολοκληρώθηκε το 2017. Συμφωνήθηκε ότι θα ξεκινήσει ξανά ο διάλογος με το ΥΠΠΑΝ τον Μάρτιο».

Μέχρι τότε, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δεσμεύτηκε όπως καλέσει σε διάλογο όλους τους Συνδέσμους που αντιπροσωπεύουν τα άτομα με αναπηρίες. Παράλληλα, θα καλεστούν να συμμετέχουν στην Επιτροπή Ενιαίας Εκπαίδευσης όπου θα καταγραφούν οι θέσεις τους και τα αιτήματα τους με σκοπό να κατατεθούν στο ΥΠΠΑΝ μέσω της Συνομοσπονδίας, η οποία αντιπροσωπεύει ΟΛΑ τα παιδιά ανεξαιρέτως. Στο διάλογο αυτό θα συμπεριληφθεί και η ΠΟΕΔ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










660