ΙΔΕΠ: Το Erasmus+ γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής 2019


Για 3η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, σας προσκαλούν στο Φεστιβάλ Erasmus+ το οποίο διοργανώνεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Erasmus Days. Ραντεβού το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, η ώρα 16.00, για να γιορτάσουμε μαζί το πιο πετυχημένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Φέτος, το θέμα του Φεστιβάλ περιστρέφεται γύρω από το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής. Το κοινό έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ από τους ίδιους τους δικαιούχους των έργων, αλλά και από εκπροσώπους των Εθνικών Υπηρεσιών του Προγράμματος. Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, οι συμμετέχοντες οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν καλές πρακτικές προγραμμάτων που υλοποίησαν και να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με δραστηριότητες από Σχέδια που έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια των Σχεδίων Erasmus+ που επιχορηγήθηκαν από τις δύο εθνικές υπηρεσίες. Έτσι οι  συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρι ρομποτικής, 3D Printing, κυνήγι θησαυρού να απολαύσουν χορό και θεατρικό δρώμενο από δικαιούχους έργων, αλλά και να παίξουν το ειδικά διαμορφωμένο παιχνίδι γνώσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ο πιο δυνατός Ευρωπαίος.

Παράλληλα, η κα Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θα συνομιλήσει σε ανοικτό διάλογο από τις 16.00 ως τις 17.00 με δικαιούχους του Προγράμματος και μαζί θα ανταλλάξουν απόψεις κι εμπειρίες σχετικά με την νέα προγραμματική περίοδο του ERASMUS+. Για καλύτερο συντονισμό του διαλόγου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο:

https://bit.ly/2oMkDFZ   

Το Φεστιβάλ πλαισιώνει Live Link με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ΚΛΙΚ FM, Γιώργο Ρούσσο και Τζώρτζια Παναγή, από τις 17:00-19:00.

Το Φεστιβάλ Erasmus+ θα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό από τις 16.00 ως τις 19.00 και αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ενημέρωση των παρευρισκομένων όσον αφορά τις ευκαιρίες που παρέχει το Πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://erasmusplus.cy/erasmusdays




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1090