Έναρξη ERASMUS+ «DigiSTAN - Moving Forward to New Digital Era through Standardisation


Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δια βίου μάθησης (ΙΔΕΠ).

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών του προγράμματος «DigiSTAN - Moving Forward to New Digital Era through Standardisation», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ - συμπράξεις μικρής κλίμακας, διάρκειας 12 μηνών. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον εθνικό οργανισμό ηλεκτροτεχνικής τυποποίησης της Γερμανίας VDE Verband der Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik e.V. - Bereich DKE Country.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δια βίου μάθησης (ΙΔΕΠ).

Στόχος του προγράμματος DigiSTAN, είναι η προετοιμασία του CYS προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Τυποποίηση, που εκπονήθηκε και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας βιώσιμης, πράσινης και ψηφιακής μεταμόρφωσης του οικοσυστήματος της Ευρώπης.

Οι δράσεις του προγράμματος στηρίζονται σε ευέλικτες μορφές, αναμειγνύοντας δραστηριότητες με διακρατικό και εθνικό χαρακτήρα, παρέχοντας στους εταίρους περισσότερα μέσα για να προσεγγίσουν τα ενδιαφερόμενα τους μέρη. Οι συμπράξεις αυτές συμβάλουν στη δημιουργία και την ανάπτυξη διακρατικών δικτύων και στην προώθηση περαιτέρω συνεργειών.

Οι γενικότεροι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η δημιουργία της ψηφιακής στρατηγικής του CYS περιλαμβανομένου και τον καθορισμό ενός προγράμματος για το έργο για τη δημιουργία ψηφιακών προτύπων,
  • η δημιουργία στρατηγικών και δράσεων για την ενίσχυση της απόδοσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο οργανισμός μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων και καινοτόμων τεχνικών,
  • η δημιουργία εργαλείου ηλεκτρονικής καθοδήγησης (E-Mentoring), για την προσέλκυση και την κατανόηση των τυποποιητικών δραστηριοτήτων με στόχο τη προσέλκυση νέων εμπειρογνωμόνων στην τυποποίηση,
  •  η εκπαίδευση, δημιουργία και εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος CYS Next Generation, το οποίο θα έχει ως στόχο την προσέλκυση νέων ηλικιακά εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών στους κόλπους της τυποποίησης σε τομέα που θα επιλεχθεί κατά την υλοποίηση ανάλογα με τις τρέχουσες εξελίξεις και ανάγκες της αγοράς, πράγμα που θα τους δώσει την ευκαιρία να αντιπροσωπεύονται ισότιμα.

Το έργο περιλαμβάνει την εκπαίδευση επτά στελεχών του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης στα γραφεία του Γερμανικού οργανισμού ηλεκτροτεχνικής τυποποίησης, καθώς επίσης και τη διεξαγωγή τριών εργαστηρίων στην Κύπρο με ενδιαφερόμενους φορείς με τη συμμετοχή Γερμανών εμπειρογνωμόνων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










988